Een artist’s impression van het gebouw.
Een artist’s impression van het gebouw. Foto: Rick Bakker, Inbo Amsterdam

AM dient aanvraag in voor bouw Arent Krijtsstraat 1

AM heeft een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor het bouwen van 51 woningen op het perceel Arent Krijtsstraat 1.

DIEMEN AM heeft tevens een aanvraag ingediend om het bestemmingsplan te wijzigen om de bouw van de woningen mogelijk te maken. Het gaat om nieuwbouw van 51 huurwoningen voor de vrije sector met 23 parkeerplaatsen. Het college van B en W heeft omwonenden vorige week week per brief geïnformeerd.

Het gaat om een 'getrapt' gebouw. Het hoogste deel van acht bouwlagen komt op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg. Volgens de planning worden de stukken in januari of februari 2020 ter inzage gelegd. Er kunnen vervolgens zienswijzen worden ingediend. Ook wordt er in februari 2020 een inloopavond gehouden over het bestemmingsplan. In maart of april worden de zienswijzen verwerkt. De gemeenteraad zal het bestemmingsplan in juni 2020 tijdens een informatieve raadsvergadering bespreken. De gemeenteraad moet in juli 2020 een besluit nemen over het bestemmingsplan. Het college neemt een besluit over de omgevingsvergunning. Die worden vervolgens in juli en augustus ter inzage gelegd. De onherroepelijke vergunningen worden volgens de planning in september 2020 afgegeven. Als alles volgens plan verloopt, zal er in oktober 2020 met de bouw kunnen worden gestart. Het is de bedoeling dat de woningen in april 2022 worden opgeleverd. Het Comité Hoogbouw Nee is tegen het plan om op die plek hoogbouw te bouwen "Comité Hoogbouw Nee heeft zeer recent nog een mail naar de fracties in de gemeenteraad gestuurd. Een aanzet om toch vooral met elkaar naar een passende oplossing te zoeken. Wij houden de raad eraan om alleen en uitsluitend naar het voordeel voor Diemen te kijken. Nooit naar de financiële haalbaarheid voor een private onderneming. In het voorgestelde gebouw zullen weinig tot geen inwoners uit Diemen terechtkomen. Wij voorspellen een Holland Parkachtige-situatie waarbij opgetekend kan worden dat deze wijk meestal in het nieuws komt wanneer de burgemeester er een wietplantage aantreft. Nog steeds, en zeker aangemoedigd door de discussie over de stikstofcrisis, hopen wij dat er over bouwen in Diemen wat beter wordt nagedacht. En wie horen we nog van die groene partij over Tiny Forest? 13 december is het feest van het licht. Wij hopen dat bij de coalitie van GroenLinks, PvdA en D66 het licht aangaat", aldus een reactie van het comité.





De plek waar de nieuwbouw komt.