Afbeelding
Foto:

Sander Stok

Kogelslingeraar, woont 2,5 jaar in Diemen

Vertel eens iets over je sport?
"Ik ben lid van AV '23 in de Watergraafsmeer. Ik ben drie keer Nederlands kampioen geweest. Ik train tegenwoordig zes keer per week. Dat is minder dan in het verleden. Toen trainde ik elf keer per week en veel meer uren dan nu."

Wat doe je voor werk?
"Ik doe de administratie bij een vastgoedbedrijf. Ik vind het leuk werk. Ik ben geïnteresseerd in de wereld van het vastgoed."

Wat zijn je hobby's?
"Mijn grootste hobby is mijn werk bij de vrijwillige brandweer in Diemen. We hebben één oefenavond en ik heb gemiddeld twee keer per week piketdienst, maar dikwijls vaker. Je moet dan beschikbaar zijn en kunt niet te ver weggaan. Ik vind het belangrijk om iets voor de gemeenschap te doen. Wij zijn overigens op zoek naar nieuwe mensen."

Waar ga je uit?
"Mijn vriendin en ik komen graag bij restaurant PepeNero in de Eerste Oosterparkstraat in Amsterdam. Mijn vriendin is van Italiaanse afkomst. Haar vader is Italiaan. PepeNero is een echt Italiaans restaurant. Bij PepeNero worden geen pizza's en standaardpasta's geserveerd, maar juist de andere gerechten uit de Italiaanse keuken."

Wat kan er beter in Diemen?
"Ik vind dat er meer betaalbare huurwoningen moeten komen, ook voor starters op de woningmarkt. Jongeren moeten nu lang bij hun ouders blijven wonen. Zij kunnen geen betaalbare huurwoning vinden en hebben vaak geen geld om een woning te kopen. Het gevolg is dat veel jongeren Diemen verlaten. Ik zie het ook bij de jongeren bij de brandweer. Zij verhuizen naar een andere plaats en vervolgens ben je ze kwijt."