SV Diemen ging onderuit tegen Swift.
SV Diemen ging onderuit tegen Swift. Foto: Trudy Kroese

Nederlaag SV Diemen

DIEMEN SV Diemen heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Swift met 1-5 verloren. Bij rust leidden de bezoekers uit Amsterdam met 0-4.

SV Diemen verloor het duel in de eerste 45 minuten. Na de hervatting liepen de Amsterdammers uit naar 0-5. Mike Eudoxie deed daarna iets terug voor SV Diemen en bepaalde de eindstand op 1-5. Trainer Mark Steur: "Wij waren in de eerste helft niet scherp. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Swift is een goede ploeg met een paar spelers die op een hoger niveau hebben gespeeld. Het was na een helft al geen wedstrijd meer. In de rust hebben wij afgesproken om opnieuw te beginnen en vooral aan het zelfvertrouwen te werken. Wij hebben in de tweede helft goed gespeeld, maar hadden vaker moeten scoren."

Steur kan al enige tijd geen beroep doen op aanvaller Anthony Dean, die aan het begin van dit seizoen trefzeker was. Daarnaast mist hij nog een aantal spelers. Hij vindt dit echter geen excuus voor de mindere prestaties van de afgelopen weken. "De ploeg moet echt geconcentreerder spelen en de nul zien vast te houden", aldus Steur.

SV Diemen staat na de nederlaag tegen Swift op de achtste plaats van de derde klasse C. De ploeg heeft na zeven duels negen punten. Sporting Martinus is de nieuwe koploper. Die ploeg heeft na zeven duels zestien punten. SV Diemen speelt op zondag 10 november opnieuw thuis. De ploeg ontvangt De Meer. De wedstrijd begint om 14.30 uur. De Meer verloor zondag het thuisduel tegen Sporting Martinus met 0-1. De ploeg uit Amsterdam-Oost staat op de zevende plaats. De Meer heeft evenals SV Diemen negen punten, maar een beter doelsaldo.