Leefbaar Diemen verandert naam

DIEMEN Leefbaar Diemen verandert de naam binnenkort in Onafhankelijke Partij Diemen. Dit heeft Jan Sikking, de fractievoorzitter van Leefbaar Diemen, donderdagavond bekendgemaakt tijdens de vergadering van de gemeenteraad over de begroting. De afkorting van de partij wordt OP Diemen.

Fractievoorzitter Jan Sikking vertelde dat Leefbaar Diemen ooit is ontstaan door de roep om leefbaarheid. "Maar intussen hebben bijna alle partijen deze standpunten overgenomen. We gaan nu verder als Onafhankelijke Partij Diemen voor alles wat goed gaat of beter kan in Diemen met het belang van haar bewoners voorop. We maken onafhankelijke keuzes, ingegeven door de bewoners die met ons mee willen denken en doen."

De aanvraag voor de naamsverandering is door het centraal stembureau van de gemeente Diemen bekeken en akkoord bevonden. Vandaag wordt dit besluit in het DiemerNieuws gepubliceerd. Daarna hebben belanghebbenden de mogelijkheid om gedurende zes dagen beroep aan te tekenen bij de Raad van State. Daarna is de naamswijziging pas definitief.

Leefbaar Diemen kwam in 2002 in de gemeenteraad en leverde toen met Rosali Herder (onlangs overleden) en Steven Dijk twee wethouders. De partij heeft twee zetels, die worden ingenomen door fractievoorzitter Jan Sikking en Leo Smits.