Man verdacht van illegale abortus en dood door schuld

DIEMEN Een 48-jarige man uit Diemen in wiens woning op 18 oktober de lichamen van een vrouw en een baby zijn aangetroffen, blijft twee weken langer vastzitten. Op dit moment is de verdenking illegale abortus en dood door schuld. Het onderzoek is nog bezig.

Dit heeft het Openbaar Ministerie dinsdagochtend laten weten.

De man die is aangehouden is Dennis van E. Hij is pensioendeskundige en was voor een periode gestopt met werken. Bewoners van de flat aan de Martin Luther Kinglaan omschrijven hem als een sportieve en vriendelijke man. Dennis van E. was regelmatig te zien in programma's van de zender RTL Z, waar hij als pensioendeskundige te gast was.


Nuijens verdacht van overtreding Opiumwet

DIEMEN Jorrit Nuijens, de voormalige wethouder van Diemen, wordt officieel verdacht van overtreding van de Opiumwet en verstoring van de openbare orde. Maar hij wordt niet verdacht van het bespugen van een agent.

Over de verdenkingen van het overtreden van de Opiumwet en het verstoren van de openbare orde wordt Nuijens op 25 november in een besloten zitting gehoord door de officier van justitie.

Tegen Nuijens is ook aangifte gedaan van belediging, maar dat kan volgens het Openbaar Ministerie niet worden bewezen. Nadat Nuijens op 25 november is gehoord, neemt de officier van justitie een zogeheten afdoeningsbeslissing waarin wordt bepaald of hij wordt vervolgd. Maar ook kan dan besloten worden dat de zaak wordt geseponeerd.