SV Zeeburg werkte aan doelsaldo.
SV Zeeburg werkte aan doelsaldo. Foto: Trudy Kroese

Dames SV Zeeburg winnen

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer afgetekend gewonnen: 36-11. Bij rust leidde de ploeg uit Diemen met 15-4.

De dames van SV Zeeburg ontmoetten zaterdagavond de hekkensluiter van de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. De opdracht was dan ook duidelijk: de winst pakken.

SV Zeeburg toonde zich de hele wedstrijd de betere ploeg. De handbalsters uit Diemen speelden overtuigend en doelgericht. Na de eerste helft had SV Zeeburg al ruim afstand genomen: 15-4.

Na de hervatting speelde SV Zeeburg opnieuw goed. De ploeg liet mooie aanvallen en breaks zien en werkte aan het doelsaldo. Aalsmeer had geen schijn van kans en moest een nederlaag van 36-11 incasseren.

SV Zeeburg heeft zich de laatste wedstrijden hersteld van een zwakke competitiestart. De ploeg uit Diemen verloor de eerste twee competitieduels. In de competitie-ouverture werd voor eigen publiek verloren van US (12-16) en daarna ging de ploeg onderuit bij Cometas (28-20).

Daarna won SV Zeeburg de uitwedstrijd tegen Vido (20-29). De overwinning tegen Aalsmeer was de tweede zege in successie.

SV Zeeburg staat nu met vier punten uit vier duels op de zesde plaats van de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. Tornado is met acht punten uit vier duels koploper. De dames van SV Zeeburg spelen op zaterdag 2 november een uitduel tegen KSV. De wedstrijd in Heerhugowaard begint om 20.05 uur. KSV staat met vijf punten uit vier duels op de vijfde plaats.