Beroep tegen vergunning biomassa-centrale

DIEMEN Mobilisation for the Environment heeft bij de rechtbank van Noord-Holland in Haarlem beroep aangetekend tegen de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van een biomassacentrale bij Vattenfall in Diemen.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de omgevingsvergunning op 9 september verleend. Eerder had de gemeenteraad van Diemen een verklaring van geen bedenkingen (vvgb) afgegeven. Het college van B en W en de gemeenteraad willen geen biomassacentrale in Diemen, maar gaven de verklaring af, omdat zij vreesden met een schadeclaim te worden geconfronteerd.

In het beroep staat dat de door de gemeenteraad verleende verklaring van geen bedenkingen voor de biomassacentrale in strijd is met de wet. "In deze zaak is de gemeenteraad bevoegd om een besluit te nemen over het al dan niet afgeven van een verklaring van geen bedenkingen. Het ontwerpbesluit over de verklaring van geen bedenkingen is niet opgesteld door de raad, maar door het college. Ook is het de Omgevingsdienst geweest, en niet de raad, die de ontwerp vvgb ter inzage heeft gelegd." Tevens zijn de indieners van het beroep van mening dat er ten onrechte geen Milieu Effect Rapportage is opgesteld." In het beroep wordt er op gewezen dat de bouw van een biomassacentrale grote gevolgen heeft voor het milieu en de gezondheid van inwoners van Diemen en de regio. Evert Kuiken van Duurzaam Dorp Diemen geeft aan dat het beroep mede is ingediend namens een groot aantal inwoners van Diemen en de regio. Zij zijn tegen de bouw van de biomassacentrale in Diemen en maken zich zorgen over de toename van luchtvervuiling en de nadelige gevolgen voor de gezondheid van mensen.


Cheque

Vervolg van voorpagina.

Albert Heijn kiest elke maand een goed doel voor het schenken van de opbrengst van de statiegeldbonnen die klanten in een speciale emballagezuil kunnen deponeren. Voor de maand oktober was Stichting Kinderboerderij Diemen de gelukkige. Met dit enorme bedrag kunnen een of meerdere projecten worden gefinancierd. Anne en Shannon werken bij Albert Heijn Diemen als teamleider verkoopafhandeling.