Hardlopers rennen door Diemen-Noord.
Hardlopers rennen door Diemen-Noord. Foto: Trudy Kroese

Hardlopers gaan door Diemen

DIEMEN De Daarom Diemen Middenmeerloop is zondag gehouden. Het parcours ging voor een groot deel door Diemen.

De Daarom Diemen Middenmeerloop werd georganiseerd door atletiekvereniging AV '23. Daarom Diemen verleende medewerking aan het sportieve evenement. Er waren een trimloop van vijf kilometer lang en een trimloop en wedstrijd van tien kilometer lang.

Het was 's morgens vroeg al druk op de fraaie accommodatie van AV '23 op Sportpark Middenmeer. De laatste deelnemers aan de trimloop schreven zich in het clubgebouw in. Daarna kleedden zij zich om in een van de kleedkamers en haalden hun startnummer op in de tent op de Chris Bergerbaan. Vervolgens bereidden zij zich voor op de trimloop. Sommige deelnemers warmden zich op door rondjes te lopen op de atletiekbaan, anderen maakten de spieren los. Het was voor de hardlopers prettig dat zij door het verzetten van de klok een uurtje langer in bed konden liggen.

De deelnemers aan de trimloop van vijf kilometer liepen vanuit sportpark Middenmeer over de brug naar de Tobias Asserlaan. Ze renden vervolgens door het centrum van Diemen en keerden via de brug weer terug naar Sportpark Middenmeer.
De deelnemers aan de trimloop en wedstrijd van tien kilometer sloegen vanaf de Chris Bergerbaan rechtsaf met bestemming Science Park. Daarna liepen ze onder meer door Diemen-Noord en de Muiderstraatweg naar de brug over de Rijksweg en vervolgens naar de finish op de Chris Bergerbaan.

Op diverse plekken langs het parcours stonden vrijwilligers om ervoor te zorgen dat de deelnemers de goede route kozen en geen hinder ondervonden van het verkeer. Een aantal van hen droeg een hesje waarop duidelijk was te zien dat Daarom Diemen deel uitmaakte van de organisatie.