Pand aan Stammerkamp gekraakt

DIEMEN Krakers hebben zondagmorgen een bedrijfspand aan Stammerkamp gekraakt. Burgemeester Erik Boog heeft de gemeenteraad hierover geïnformeerd.

Burgemeester Boog: "De groep geeft zelf aan te behoren tot de We are here-groep. Het pand is in particulier eigendom en stond tijdelijk leeg, maar er is geen sprake van langdurige leegstand. Er is door de politie contact gezocht met de eigenaar. Die heeft inmiddels aangifte gedaan. De groep is gevraagd vrijwillig het pand te verlaten. Als de groep het pand niet verlaat zal er op korte termijn een schouw worden gehouden om de situatie te beoordelen, bijvoorbeeld op grond van brandveiligheid."

Spoedontruiming

Bekeken wordt dan of voldoende grond is voor een spoedontruiming op last van het Openbaar Ministerie. Als dit niet het geval is en de eigenaar heeft aangifte gedaan, dan kan een 'normale' ontruimingsprocedure worden gevolgd. Dit kan een strafrechtelijke procedure zijn of een civielrechtelijke procedure.

De gemeente Diemen heeft een beperkte bevoegdheid in deze zaak. Alleen als er inbreuk wordt gemaakt op de openbare orde en veiligheid kan en zal de burgemeester maatregelen treffen. Die houdt dan ook goed contact met de politie over de situatie ter plaatse.


Baby overleden na beet hond

DIEMEN Het kindje dat vorige week dinsdag gebeten werd door een hond in Diemen-Zuid is in de nacht van vorige week woensdag op donderdag overleden.

De baby van acht maanden raakte vorige week dinsdagmiddag zwaargewond en werd door een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

De hond was van de grootouders van de baby. Vorige week dinsdag is besloten het dier te laten inslapen bij de dierenarts.

Medeleven

Het overlijden van de baby heeft grote indruk gemaakt op de inwoners van Diemen. Op sociale media hebben veel mensen hun betrokkenheid geuit en de familie hun medeleven betuigd.