Werk begin B. Bickerstraat begint maandag

DIEMEN In het deel van de Burgemeester Bickerstraat tussen het Van Medenbach Wakkerplein en de Hartveldseweg beginnen op maandag 4 november werkzaamheden.

De weg in dit deel van de straat wordt weggehaald. Ook wordt dat deel van de straat opgeknapt en heringericht. Het werk gaat volgens de planning tot aan de kerstvakantie duren. Er worden verkeersmaatregelen genomen. Het eenrichtingsverkeer tussen het Wilhelminaplantsoen en het Van Medenbach Wakkerplein wordt tijdelijk opgeheven. Dit moet ervoor zorgen dat bestemmingsverkeer het begin van de straat kan bereiken. Fietsers worden omgeleid via de Ouddiemerlaan. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het trottoir in de Burgemeester Bickerstraat. Er wordt momenteel gewerkt aan het begin van de Ouddiemerlaan, onder andere aan het riool. De gemeente laat weten dat fietsers op maandag 4 november weer gebruik kunnen maken van dat deel van de Ouddiemerlaan. Het is niet bekend wanneer dat deel van de Ouddiemerlaan weer opengaat voor auto's. Buslijn 44 (in de richting van Diemen-Zuid) en nachtbus 287 rijden tijdens de afsluiting via de Arent Krijtsstraat. De bussen stoppen op de vaste haltes.


Bewoner gewond bij inbraak

DIEMEN Drie mannen hebben vrijdagavond ingebroken in een woning aan Schoener in Diemen-Noord. Een bewoner is hierbij lichtgewond geraakt.

De mannen sloegen een raam van de woning in en gingen naar binnen. De bewoners kwamen toevallig thuis. Daarna ontstond er op straat een lichte worsteling met de inbrekers, waar ook een buurman bij kwam. Een van de bewoners is daarbij lichtgewond geraakt. De drie wisten weg te komen. De politie heeft nog met een helikopter gezocht.