Middelbare school

Vervolg van voorpagina.

Dit wordt zeer gewaardeerd door de ouders en leerlingen met een vmbo-advies, maar een stuk minder door ouders en leerlingen met een havo/vwo-advies. Verder is een korte reisafstand voor leerlingen met een vmbo-advies een veel belangrijker keuzecriterium dan voor leerlingen met een havo/vwo-advies. “De keuze voor het realiseren van een vmbo-school lijkt in ieder geval geen logisch vervolg; in de regio is namelijk al een overaanbod van vmbo-scholen", schrijven B en W aan de gemeenteraad.

De gemeente Diemen gaat samen met de OSB en eventueel andere geïnteresseerde schoolbesturen verkennen of met een Diemense middelbare school met een ander onderwijsconcept wel het gewenste aantal leerlingen met een havo/vwo-advies te behalen is.

Het is een vereiste dat het betrokken schoolbestuur bereid is om het onderwijsconcept aan te passen. Het schoolbestuur bepaalt immers het onderwijsaanbod; de gemeente kan haar wensen aangeven, maar heeft hierover geen zeggenschap.


Buitenlust wacht af

DIEMEN Hoewel de bewoners van Buitenlust van mening zijn dat er gezien de huidige situatie geen participatietraject gestart zou moeten worden over de bouw van extra sociale woningen in hun wijk, willen zij wel in gesprek blijven met de gemeente.

In het DiemerNieuws van vorige week werd gemeld dat de bewoners van Buitenlust het vertrouwen in de politiek hebben verloren. Dit is mede het gevolg van de "slechte communicatie van de afgelopen jaren". De suggestie werd gewekt dat de bewoners niet willen meewerken aan het participatietraject van Woonstichting Rochdale en de gemeente. Dit is echter niet het geval.

De bewoners willen dat de gemeente eerst met een gedegen visie voor heel Diemen komt (omgevingsvisie), de haalbaarheidsonderzoeken uitvoert, het vertrouwen herstelt bij de bewoners en pas daarna start met een ontwerpproces.

Het college van B en W heeft overigens aangekondigd dat zij gaat nadenken over een andere wijze om tot een plan te komen voor de eventuele bouw van sociale huurwoningen in Buitenlust.