Afbeelding

Jos Tjaarda

Conciërge bij De Diem en Berkenstede, woont 65 jaar in Diemen

Wat doe je voor werk?
"Ik ben conciërge bij De Diem en Berkenstede. Dat is heel leuk en dankbaar werk."

Wat zijn jouw hobby's?
"Dat waren voetbal en de brandweer. Ik heb van jongs af aan gevoetbald bij de club ODOS. Dat was een katholieke vereniging. ODOS is later gefuseerd met Ambon, eveneens een katholieke club. De fusieclub heette Oriënt en speelde in Amsterdam-Noord. Ik was een middenvelder, een echte bikkelaar. Ik ben een jaar of 25 geleden gestopt. Ik ben 35 jaar actief geweest voor de vrijwillige bandweer in Diemen. Ik heb daar van alles gedaan. Dat was mooi werk."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Curaçao. De mensen zijn daar relaxed en het weer is er vrijwel altijd heerlijk. Tussen de 28 en 35 graden en als er een windje staat, is het daar heerlijk vertoeven."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Het Diemerbos. Daar wandelen wij vaak met de hond."

Waar ga je heen als je uitgaat?
"Mijn vrouw en ik gaan niet zo vaak uit. Maar als wij uitgaan is dat naar Café 't Pandje om iets te drinken of uit eten bij De Avonden in de Watergraafsmeer."

Wat kan er beter in Diemen?
"Ik zou graag zien dat er grote losloopplekken voor honden komen met hekken daaromheen. Dan kunnen honden niet weglopen. Verder zou ik willen dat er meer bakken komen waarin hondenbezitters de uitwerpselen van honden kunnen deponeren. Ook zou ik het goed vinden als er meer containers voor glas en plastic worden geplaatst. Nu moeten mensen dikwijls een stuk lopen voordat zij bij die containers zijn. Het valt mij ook op dat er in Diemen op veel plaatsen trottoirtegels los liggen. Dat kan beter."