Buitenlust werkt niet mee aan plan

DIEMEN Het college van B en W denkt na over een andere wijze om tot een plan te komen voor de eventuele bouw van sociale huurwoningen in Buitenlust nu de bewoners niet meedoen aan een participatietraject.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag bleek dat de bewoners van Buitenlust niet bereid zijn om mee te werken aan het participatietraject van Woonstichting Rochdale en de gemeente. Een vertegenwoordiger van Buitenlust Groen maakte duidelijk dat de bewoners het vertrouwen in de gemeente hebben verloren.

De gemeente heeft vier zoeklocaties voor de bouw van sociale woningen aangewezen. Naast Buitenlust betreft het de Harmonielaan, Griend en Venser (de plek van de huidige basisschool Het Atelier). In het geval van Buitenlust gaat het om eventuele woningbouw op het sport- en speelveld aan de rand van de wijk.
De gemeente heeft inmiddels vastgesteld dat het technisch haalbaar is om op die plek woningen te bouwen. De bewoners verzetten zich al geruime tijd tegen het plan voor woningbouw. Zij willen niet dat het sport- en speelveld moet wijken voor woningen en wijzen erop dat de wijk is ingeklemd tussen het spoor en wegen.

Rochdale en de gemeente wilden met de bewoners een participatietraject starten.

3