Man (48) aangehouden in verband met dood van moeder en kind

DIEMEN De politie heeft een 48-jarige man aangehouden in verband de dood van een vrouw en een pasgeboren baby in een woning aan de Martin Luther Kinglaan. Dit heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

De lichamen van de vrouw en het kind werden vrijdag aangetroffen in de woning. De politie had vrijdag geen aanwijzingen dat het om een misdrijf ging. De politie verrichtte vrijdag wel onderzoek in de woning en de buurt.

Het Openbaar Ministerie maakte dinsdagmiddag bekend dat de huurder van de woning aan de Martin Luther Kinglaan was aangehouden en dat de politie onderzoekt of er sprake is van een misdrijf. Dinsdag verrichtte de politie opnieuw onderzoek.

Op vordering van de officier van justitie is de 48-jarige man door de rechter-commissaris voor maximaal twee weken in bewaring gesteld. De man zit in volledige beperkingen en mag alleen met zijn advocaat contact hebben.

Diepe indruk

De dood van de vrouw en de baby heeft diepe indruk gemaakt op de bewoners van de Martin Luther Kinglaan en andere inwoners van Diemen.

Er gingen sinds vrijdag al geruchten dat er sprake was van een misdrijf. Dit leidde ertoe dat een aantal bewoners van de flat aan de Martin Luther Kinglaan zich grote zorgen maakte.

De man die is aangehouden is Dennis van E. Hij is een pensioendeskundige, die voor een periode gestopt was met werken. Bewoners van de flat aan de Martin Luther Kinglaan omschrijven hem als een sportieve en vriendelijke man. Dennis van E. was regelmatig te zien in programma's van de zender RTL Z, waar hij als pensioendeskundige te gast was.