De uitreiking van het Groene Lintje.
De uitreiking van het Groene Lintje. Foto: Trudy Kroese

Vahe Baghdasaryan gekozen tot 'Groenste Diemenaar 2019'

DIEMEN Dré Heemstra, voorzitter van de afdeling Diemen van GroenLinks, heeft zaterdagmorgen bij Vahe Baghdasaryan het Groene Lintje opgespeld.

Hij ontving het lintje in de tuin van zijn woning in het centrum van Diemen. Deze tuin was de reden dat Vahe Baghdasaryanvoor voor het lintje was genomineerd door zijn achterbuurman. Hij heeft eigenhandig en met weinig middelen de tuin omgetoverd tot een groene tuin met kruiden, groenten en heel veel bloeiende planten.

Trots en blij

Vahe Baghdasaryanis was trots en blij dat hij het lintje heeft ontvangen. Net als bij zijn nominatie benoemde hij weer hoe belangrijk de natuur voor de mensen is: "Met de natuur om je heen, kom je in balans."

Er waren drie inwoners van Diemen genomineerd voor het Groene Lintje. Naast Vahe Baghdasaryan waren dit Hans Heimans en Maaike Hillebrand. Heimans is voorzitter van Groencommissie Anne Frankwijk in Diemen-Zuid. Hillebrand startte de petitie tegen de komst van de biomassacentrale bij Vattenfall/Nuon in Diemen. Zij hebben Vahe Baghdasaryan zaterdag van harte gefeliciteerd met het lintje. Er hebben 350 inwoners van Diemen een stem uitgebracht op een van de drie genomineerden voor het Groene Lintje. Vahe Baghdasaryan kwam duidelijk als winnaar van de onderscheiding uit de bus. De afdeling Diemen van GroenLinks vindt aandacht voor het milieu, ook op lokaal niveau, van groot belang. Projecten en initiatieven, groot of klein, die ervoor zorgen dat er meer aandacht is voor het milieu of ervoor zorgen dat er beter wordt omgegaan met het milieu, zijn belangrijk voor de leefomgeving van Diemenaren.