Nederlaag SV Diemen: 5-3

DIEMEN Het eerste zondagteam van SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht 1911 met 5-3 verloren. Bij rust stond de ploeg van trainer Mark Steur met 4-0 achter.

Zwaluwen Utrecht 1911 besliste het duel door voor rust maar liefst vier keer te scoren. Na de hervatting deed Isamel Kartodimedjo iets terug voor SV Diemen (4-1). Daarna bepaalde de thuisclub de marge weer op vier treffers. Maxim Stefels en Marco Moelee bepaalden de eindstand op 5-3.

Steur baalt van de nederlaag. "De ploeg speelt te wisselvallig. Het stond organisatorisch niet goed en de spelers deden te weinig om elkaar te helpen. Maar wij hebben zowel in de eerste als tweede helft een aantal kansen gemist. Wij hadden vaker moeten scoren. Twee weken geleden verloren wij van Vreeswijk en vorige week heeft de ploeg dat rechtgezet door te winnen van SV 's-Graveland. We hebben zondag verloren van een ploeg die pas drie punten had."

SV Diemen is na de nederlaag in Utrecht van de tweede naar de vijfde plaats in de derde klasse C gezakt. Nieuw West United, dat zondag met 2-1 verloor bij FC Abcoude, blijft koploper. Die ploeg heeft na vijf duels twaalf punten. Swift, Sporting Martinus en FC Abcoude delen de tweede plaats met tien punten uit vijf duels. SV Diemen heeft na vijf wedstrijden negen punten. "De achterstand op de koploper is slechts drie punten. Maar ik ben van mening dat wij drie en misschien wel zes punten meer hadden moeten hebben", aldus Steur. Er wacht SV Diemen zondag een lastig duel. De ploeg gaat dan op bezoek bij Sporting Martinus. De wedstrijd in Amstelveen begint om 14.00 uur.

Dames van SV Zeeburg spelen thuisduel

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg speelt op zaterdag 26 oktober een thuiswedstrijd tegen Aalsmeer. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 19.15 uur.

Er was afgelopen weekeinde geen programma in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. SV Zeeburg staat na drie duels met twee punten op de achtste plaats. Aalsmeer is met 0 punten uit drie duels twaalfde en hekkensluiter van de hoofdklasse E.