Artist's impression van De Kruidenhof na aanpassingen.
Artist's impression van De Kruidenhof na aanpassingen. Foto: Coltavast

Winkelcentrum Diemen-Zuid ondergaat facelift

Tijdens een inloopavond zijn vorige week plannen gepresenteerd die winkelcentrum De Kruidenhof aantrekkelijker moeten maken.

DIEMEN Coltavast is de eigenaar van winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid. Het bedrijf wil in het winkelcentrum investeren om het aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken. De plannen bestaan uit het uitbreiden van supermarkt Jumbo en het opwaarderen van de winkelplint.

Winkelcentrum De Kruidenhof trekt steeds meer klanten. Dit is het gevolg van de oplevering van woningen in nieuwbouwwijk Holland Park. De komende jaren worden er nog veel meer woningen in Holland Park opgeleverd. Dit zal een positief effect hebben op het aantal bezoekers van winkelcentrum De Kruidenhof.

Piepenbrock blijft

Het is de bedoeling dat Jumbo Diemen-Zuid wordt uitgebreid door nieuwbouw op een deel van het parkeerterrein voor de supermarkt en door het in gebruik nemen van een deel van de zaak van keurslagerij Piepenbrock. Het parkeerterrein zal worden heringericht.
Fred Piepenbrock is bereid om mee te werken aan de plannen van Jumbo Diemen-Zuid. "Wij beschikken over voldoende ruimte en zijn bereid een deel van de zaak af te staan aan de Jumbo. Wij zullen de zaak dan anders inrichten, waardoor die overzichtelijker wordt. Even voor de duidelijkheid: ik word regelmatig aangesproken door klanten die denken dat wij weggaan. Dat is niet het geval. Wij blijven met de zaak op deze plek gevestigd."

Te klein geworden

Kees Vlaanderen is eigenaar van Jumbo Diemen-Zuid. Hij vertelt dat hij behoefte heeft aan uitbreiding van de supermarkt. "De zaak heeft nu een oppervlakte van zo'n 1.000 vierkante meter en is echt te klein geworden. Na de uitbreiding beschikken wij over een oppervlakte van 1.350 vierkante meter. Dit geeft ons de mogelijkheid om de zaak anders in te richten waardoor er meer ruimte komt voor de klanten en wij ook ons assortiment nog verder kunnen uitbreiden."

Coltavast hoopt dat werkzaamheden binnen een jaar starten

Internationaal assortiment

Hij heeft het assortiment van Jumbo Diemen-Zuid de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid en ook diverser gemaakt. Hiermee speelt hij in op de wensen van de klanten. Vlaanderen richt zich op de verschillende achtergronden van zijn klanten. "Wij hebben het assortiment in de loop der jaren aangepast en uitgebreid om alle klanten te kunnen bedienen. Wij verkopen hier veel producten uit Zuid-Amerika, Aziƫ en landen als Marokko, Turkije en Polen. Klanten treffen bij ons heel veel artikelen aan die zij in andere filialen van Jumbo niet zullen vinden en dat wordt enorm gewaardeerd."

Laden en lossen

Een woordvoerder van Coltavast geeft aan dat de plek voor het laden en lossen wordt gewijzigd. Die komt aan de achterzijde van De Kruidenhof, haaks op de Jumbo te liggen. Coltavast hoopt binnen een jaar met de aanpassingen van het winkelcentrum te kunnen beginnen.