SV Diemen nam in de eerste helft afstand.
SV Diemen nam in de eerste helft afstand. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen klopt 's-Graveland

DIEMEN Het eerste zondagteam van SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen SV 's-Graveland met 3-1 gewonnen. Bij rust leidde de ploeg van trainer Mark Steur met 2-0.

De wedstrijd tussen SV Diemen en SV 's-Graveland ging het eerste half uur gelijk op. Na ruim een half uur spelen kreeg SV Diemen een strafschop. Maxim Stefels schoot vanaf elf meter raak. Vlak voor rust bepaalde Wouter Holthuizen de stand op 2-0. De jonge Holthuizen scoorde na een mooie aanval.

Na de hervatting maakte aanvaller Rowen Buis op aangeven van Maxim Stefels 3-0 voor SV Diemen. De bezoekers bepaalden in de slotfase de eindstand op 3-1.

Steur is tevreden over de wedstrijd, maar vindt dat zijn ploeg vaker had moeten scoren. "Wij kwamen in de tweede helft een keer of drie, vier één tegen één met de keeper te staan. Als je die kansen benut doe je de wedstrijd veel sneller op slot. Ook werk je dan aan een beter doelsaldo."

SV Diemen is de competitie goed begonnen. De ploeg won de eerste twee duels van achtereenvolgens UVV en PVC. In de derde wedstrijd werd onnodig verloren van Vreeswijk.
SV Diemen staat na de zege op SV 's-Graveland met negen punten uit vier duels op de tweede plaats van de derde klasse C. Nieuw West United is met twaalf punten uit vier duels koploper.
SV Diemen speelt op zondag 20 oktober een uitduel tegen Zwaluwen Utrecht 1911. De wedstrijd begint om 14.00 uur. De ploeg uit Utrecht heeft na vier duels drie punten. Steur: "Ik weet niet wat ik van die ploeg moet verwachten. Het is een knotsgekke competitie. Nieuw West United is gepromoveerd en staat op de eerste plaats."