Dames SV Zeeburg boeken zege

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de eerste overwinning in de competitie geboekt. SV Zeeburg won zaterdagavond in Purmerend met 20-29 van Vido.

Na twee nederlagen was het voor SV Zeeburg tijd om alles te geven en de derde competitiewedstrijd te winnen. Het plan was om dit met veel snelheid en een sterke verdediging te bereiken. De eerste paar minuten konden beide teams moeilijk het net vinden. Aanvallend werden er een paar fouten gemaakt door SV Zeeburg, maar door een zeer sterke verdediging kwam de ploeg niet in de problemen. Na ongeveer tien minuten kwam SV Zeeburg in een goede flow en kon door mooie aanvallen en na snelle breaks een voorsprong nemen. Vlak voor rust werd het spel wat slordiger, maar SV Zeeburg ging de rust in met een 9-12 voorsprong. In het begin van de tweede helft had SV Zeeburg opnieuw moeite met het vinden van het net. Dat duurde niet lang. Door mooie loopbewegingen vanuit de opbouw, schoten van afstand, snelle breaks vanuit de hoeken en de cirkel en overtuiging in het spel konden de dames uitlopen naar een grotere voorsprong. Alle penalty's werden benut en ondanks de wat lompe overtredingen van de tegenpartij hield SV Zeeburg het hoofd koel. Het werd uiteindelijk 20-29. Het eerste damesteam van SV Zeeburg komt komend weekeinde niet in actie. De ploeg speelt zaterdagavond 26 oktober thuis tegen Aalsmeer. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 19.15 uur.

Winst dames Smashing '72

DIEMEN Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft de uitwedstrijd tegen Albatros met 1-3 gewonnen. Het eerste herenteam verloor het uitduel tegen Alvoco met 3-1.

Het eerste damesteam van de volleybalvereniging uit Diemen degradeerde vorig seizoen uit de promotieklasse en komt nu uit in de eerste klasse. De dames hebben alle drie hun wedstrijden gewonnen en zijn koploper. De dames hadden geen moeite om Albatros te verslaan. De setstanden waren 25-21, 22-25, 19-25 en 32-34. Het eerste herenteam promoveerde vorig seizoen naar de promotieklasse en heeft het tot dusver lastig. De setstanden in het duel tegen Alvoco waren 21-25, 25-14, 25-21 en 25-17.