Miguel Martinez en Sophie Tjebbes.
Miguel Martinez en Sophie Tjebbes. Foto: Hans van Leverink

Reeks jazzconcerten in
Café Blauw start zondag

DIEMEN Sophie Tjebbes organiseert namens Studio DMN een zesdelige reeks jazzconcerten die op de zondagmiddag plaatsvinden in Café Blauw in Theater de Omval. De serie heeft de naam: Jazz & Drinks Diemen. Burgemeester Erik Boog opent de reeks zondagmiddag om 16.00 uur.

Sophie: "We hebben het festival Duke op het Diemerplein. De rest van het jaar mis ik jazz in Diemen, zowel concerten als jamsessies. Elk concert begint om 16.00 uur en vanaf 17.00 uur mogen gevorderde jazzmuzikanten mee komen jammen." Miguel Martinez, bekend van de New Cool Collective, bijt op 20 oktober het spits af, special guest Esmee Bor zingt een aantal nummers mee. Op 15 december zingt Bellita Carol met haar prachtige stem, beïnvloed door soul, gospel en reggae. Tenorsaxofonist Armando Cairo speelt 19 januari 2020 met zijn kwartet. Op 16 februari speelt de wereldberoemde Cubaanse pianist & componist Ramón Valle uit Diemen. Op 15 maart speelt de Amerikaanse trompettist Kurt Weiss. Zangeres Anne Chris eindigt de reeks op 26 april, onder andere met liedjes van haar pas uitgekomen cd Flowing Freely. Hans van Leverink en Sophie Tjebbes presenteren samen het jazzprogramma Side by Side op dinsdagavond bij Studio DMN en zullen een aantal muzikanten de dinsdag voor hun optreden interviewen.

Sophie: "Het wordt volgens mij een erg leuk nieuw event in Diemen. Iedereen is welkom en jazzmuzikanten en conservatoriumstudenten zijn welkom om mee te komen jammen. Café Blauw zal speciaal voor deze gelegenheid ook vegan snacks serveren, zoals bitterballen en broodjes kroket. Dus muziek en gezelligheid met een duurzaam tintje. Bovendien zal er tijdens de concertreeks een wijnproeverij zijn."