Veront-reiniging speelplaats

Vervolg van voorpagina.

Zij wil echter dat de gemeente voor een definitieve oplossing zorgt. "Ik wil dat de put niet meer kan overstromen als het hard regent. Het speelplein fungeert nu soms als 'overstort'. Ik heb begrepen dat deze put niet op die plek mag liggen. En een put mag in ieder geval niet open bij heftige regen. Ik heb navraag gedaan bij de GGD en die heeft mijn ongerustheid bevestigd: er is gevaar voor de gezondheid van onze kinderen en de gemeente neemt het risico dat kinderen ziek worden door geen maatregelen te nemen om dit in de toekomst te voorkomen."

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het heel vervelend is dat dit is gebeurd. Na de eerste overstroming heeft de gemeente maatregelen genomen door het vastzetten van twee putdeksels. Naar nu blijkt moet ook nog een andere put worden vastgezet. "Dat gaan we binnenkort doen. Met het vastzetten wordt voorkomen dat de deksels omhoog komen. Hierdoor kan het speelterrein gelukkig niet meer overstromen."


Aanmelden kandidaten Vrijwilligers-onderscheiding

DIEMEN De gemeenteraad zoekt kandidaten voor de Vrijwilligersonderscheiding 2019. Kandidaten kunnen nog tot 20 oktober worden aangemeld.

De gemeenteraad verzoekt inwoners van Diemen om kandidaten voor de vrijwilligersonderscheiding aan te melden. Het gaat om vrijwilligers die bijvoorbeeld actief zijn bij een sportvereniging, een culturele vereniging of een buurtvereniging. Maar het kan ook gaan om mensen die al jarenlang zorg verlenen aan familieleden, buren of kennissen. Ook jongeren die misschien nog niet zo heel lang vrijwilliger zijn, kunnen in aanmerking komen voor de vrijwilligersonderscheiding. Kandidaten kunnen tot 20 oktober worden aangemeld bij de gemeenteraad. Via de website www.diemen.nl (bij 'bestuur gemeenteraad') kunnen mensen via een digitaal formulier een kandidaat opgeven. Het is ook mogelijk om een formulier bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis af te halen.