Vraag om toetsing Studio DMN

Vervolg van voorpagina.

"Ook een dagelijks programma met actuele, lokale onderwerpen is geschrapt. Eerder verviel een wekelijks praatprogramma met een plaatselijk karakter. Ik stel het op prijs als u de rechtmatigheid van de zendvergunning onderzoekt en ik vraag u mij te laten weten of u aan het verzoek kunt voldoen en zo ja, wat uw bevindingen zijn. De uitkomst kan de gemeenteraad gebruiken bij een besluit over voortzetting van de subsidie", schrijft Roos in de brief aan het CvdM.

Reactie

Het bestuur van Studio DMN heeft de volgende reactie: "Frank Roos heeft Studio DMN niet geïnformeerd over zijn kennelijk gedane verzoek aan het CvdM. Het bestuur ziet een eventuele toetsing met vertrouwen tegemoet en doet er, samen met een enthousiaste groep medewerkers, alles aan om te voldoen aan gemaakte afspraken met de gemeente Diemen en de eisen zoals gesteld in de mediawet. De rechtmatigheid van onze zendvergunning lijdt dan ook geen enkele twijfel. Het bestuur herkent zich verder op geen enkele wijze in de ongefundeerde, onjuiste en kennelijk rancuneuze aantijgingen van Frank Roos."

"De samenwerking met Roos is door het bestuur van de Diemer Omroepstichting opgezegd nadat hij meermalen weigerachtig bleef om met bestuursleden in gesprek te gaan omtrent zijn onbetamelijke houding jegens de omroep en haar medewerkers. Zijn vertrek heeft dan ook niets te maken met de overigens gewaardeerde inhoud van zijn programma's. Dat laatste is hem ook meer dan eens kenbaar gemaakt."

"De stelling van Roos dat hij zich moet kunnen verantwoorden naar de leden van de gemeenteraad acht het bestuur volstrekt onjuist. Hij heeft weliswaar een rol van betekenis gehad bij de doorstart van de omroep, maar heeft nadien altijd geweigerd om een bestuursfunctie of een anderszins leidende rol binnen de omroep op zich te nemen."

"De volgens Roos geschrapte programma's betreffen zijn programma's die binnenkort worden vervangen door nieuwe programma's en idem presentatoren, onder andere op het gebied van cultuur, actualiteiten en de plaatselijke politiek. Ook worden diverse liveprogramma's vanuit Theater de Omval voorbereid; de eerste serie van zes uitzendingen gaat al op 20 oktober van start."