Dani van Dijk.
Dani van Dijk. Foto: KartPhoto.com

Dani van Dijk maakt zich op voor mondiale titelstrijd

Karter Dani van Dijk (15) uit Diemen is gisteren (woensdag) met het vliegtuig naar Italië vetrokken. Hij neemt binnenkort deel aan het WK.



DIEMEN Dani van Dijk neemt deel aan de Rotax Max Grand Finals op het circuit van het Zuid-Italiaanse Sarno. Het betreft hier de strijd om de wereldtitel.

De talentvolle karter timmert al jaren nadrukkelijk aan de weg en heeft al veel prijzen in de wacht gesleept. Twee weken geleden wist hij zich te plaatsen voor de Rotax Max Grand Finals.

Er doen in Sarno maar liefst 360 talentvolle rijders uit ruim vijftig landen mee. Slechts 36 rijders plaatsen zich voor de finale die op zaterdag 26 oktober wordt gereden. Dani verheugt zich op de mondiale titelstrijd. Vorig jaar slaagde hij er niet in om zich voor dit evenement te plaatsen, maar dit jaar dus wel.

Er wacht Dani een druk programma in Sarno. "Ik ga vrijdag werken aan mijn kart en begin dan ook met trainen. In de dagen erna zijn er kwalificatiewedstrijden. Tijdens die wedstrijden plaatst steeds een aantal rijders zich voor de finale. Ik weet zeker dat mij dat ook gaat lukken", aldus Dani. Hij heeft nog nooit op het circuit in Sarno gereden. Het circuit ligt aan de voet van de vulkaan de Vesuvius. Uiteraard is hij al enige tijd bezig met de voorbereiding op het mondiale kart-evenement.

"Ik heb al veel filmpjes van de baan bekeken. Ook heb ik livewedstrijden gevolgd in Sarno. Ik kijk dan via mijn laptop mee. En ik heb meerdere finales van de Grand Finals op dvd", aldus Dani

Bovendien is hij ruim op tijd vertrokken om zich ook ter plaatse te kunnen voorbereiden. "Ik ga de baan natuurlijk verkennen. De baan heeft veel tactische en technische bochten. Ik kijk er heel erg naar uit."

Dani van Dijk verwacht dat het een zware wedstrijd wordt

Supervet

Dani beseft dat het niet makkelijk gaat worden. De Junior-klasse is op het WK een van de sterkstbezette klassen met heel veel deelnemers. Toch kent Dani er een flink aantal van. "Er doen veel bekenden van het EK en het Belgisch kampioenschap mee. Maar ik zie het daar wel." Dat hij in Italië onderdeel is van Team Nederland vervult hem met trots. "Supervet om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Je wilt ook goed presteren voor je land." Over zijn mogelijkheden in Italië weet hij alvast één ding zeker: "Het zullen moeilijke races worden. Het WK is natuurlijk niet zomaar iets. De beste rijders van elk land gaan ernaartoe. Ik denk dat het een van de zwaarste wedstrijden gaat worden die ik ooit heb gereden. De International Trophy in Le Mans was mijn zwaarste race tot dusver."







De kart van Dani van Dijk.