Mark Steur: 'Wij hadden moeten winnen.'
Mark Steur: 'Wij hadden moeten winnen.' Foto: Trudy Kroese

Eerste nederlaag SV Diemen

DIEMEN SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Vreeswijk met 3-0 verloren. Bij rust leidde de thuisclub met 2-0.

Mark Steur, de trainer van SV Diemen, spreekt van een onnodige nederlaag. "Wij waren beter dan Vreeswijk, maar hebben de kansen niet benut. Vreeswijk heeft drie kansen gekregen en die alle drie benut. Wij hebben wel zeven kansen gekregen, maar niet gescoord. Wij hadden deze wedstrijd moeten winnen."

Het was de eerste nederlaag van SV Diemen in deze competitie. De ploeg van Steur kende een uitstekende seizoenstart. Tijdens de competitie-ouverture werd met 2-4 van UVV gewonnen en in de eerste thuiswedstrijd toonde SV Diemen zich veel sterker dan PVC: 4-0. Ook tijdens de voorbereiding op de competitie, waarin onder meer drie bekerduels werden gespeeld, bleef de ploeg zonder nederlaag.

Nieuw West United is met negen punten uit drie duels koploper in de derde klasse C. Vijf ploegen delen de tweede plaats met elk zes punten. Dit zijn Sporting Martinus, De Meer, SV Diemen, Vreeswijk en FC Abcoude.

SV Diemen speelt op zondag 13 oktober een thuiswedstrijd tegen SV 's-Graveland. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. SV 's-Graveland verloor zondag de uitwedstrijd tegen De Meer met 3-0 en staat met drie punten uit drie duels op de twaalfde plaats. Steur is er duidelijk over: SV Diemen moet zondag drie punten pakken. "SV 's-Graveland kwam vorig seizoen uit in de vierde klasse en is gepromoveerd. Ik verwacht een ploeg die fysiek zal spelen. Maar dit zijn wel de tegenstanders waarvan wij moeten winnen."