Raad akkoord met horeca Diemerbos

DIEMEN Het ziet ernaar uit dat de gemeenteraad tijdens de gemeenteraadsvergadering van 17 oktober een verklaring van geen bedenkingen afgeeft voor de horecazaak House of Birds in het Diemerbos.

Tijdens de informatieve raadsvergadering van donderdag bleek dat er veel steun is voor het afgeven van de verklaring. House of Birds is een initiatief van ondernemers Ralph van Bemmel en Rik van den Berg van Bird Brewery. Zij startten vorig jaar een crowdfunding die meer dan 500.000 euro opleverde. In het Diemerbos, vlak bij de ingang aan de Muiderstraatweg, komen een proeflokaal van 450 vierkante meter, een terras van circa 1.000 vierkante meter en diverse bijgebouwen van 250 vierkante meter. Van het totale terrein van 5.000 vierkante meter blijft 3.300 vierkante meter onverhard.

Het is de bedoeling dat House of Birds voor meer bezoekers aan het Diemerbos gaat zorgen. De twee ondernemers willen de omgeving ook bij hun zaak betrekken door middel van onder meer educatie aan kinderen. De fracties van de VVD en Leefbaar Diemen maken zich zorgen over het grote aantal bomen dat voor de bouw van de zaak moet worden gekapt. De liberalen vragen zich ook af waarom het project zo veel ruimte in beslag moet nemen. Wellicht had 3.000 vierkante meter ook volstaan, aldus de VVD.

3