Rosali Herder had een groot netwerk.
Rosali Herder had een groot netwerk. Foto: Trudy Kroese

Rosali Herder overleden

DIEMEN Rosali Herder was een betrokken volksvertegenwoordiger. Het raadslid voor de Ouderenpartij Diemen is zaterdag overleden.

Rosali Herder was lange tijd actief in de politiek in Diemen. Ze was van mei 2002 tot december 2004 wethouder voor Leefbaar Diemen. Vervolgens was zij van 2006 tot 2017 raadslid voor Leefbaar Diemen. In september 2017 stapte zij uit de fractie van Leefbaar Diemen en ging in de gemeenteraad verder als Fractie Herder. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd ze raadslid voor de Ouderenpartij Diemen.

Herder startte in een roerige periode in de politiek van Diemen. Aan het begin van deze eeuw was er veel weerstand tegen de geplande grootschalige uitbreiding van winkelcentrum Diemerplein. Leefbaar Diemen (en Democraten Diemen) verzetten zich hiertegen. De nieuwe partij kwam in 2002 met maar liefst vijf zetels in de gemeenteraad. Rosali Herder en Steven Dijk werden wethouders voor Leefbaar Diemen. Het college van B en W viel in december 2004.

Herder keerde na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 terug als raadslid voor Leefbaar Diemen. Zij bleef dat tot september 2017. Na een conflict binnen de fractie van Leefbaar Diemen stapte zij op en ging verder als Fractie Herder. Ze vormde sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 samen met Peter Prins de fractie van de Ouderenpartij Diemen. Zij was afgelopen tijd niet aanwezig tijdens vergaderingen van de gemeenteraad in verband met haar gezondheid.

Rosali Herder was een echte volksvertegenwoordiger. Ze was betrokken bij het leven van de inwoners van Diemen en beschikte over een groot netwerk. Zij liep dikwijls met haar hond op straat en werd dan aangesproken door inwoners van Diemen. Vaak vroeg ze in de gemeenteraad aandacht voor zaken die onder inwoners van Diemen leven.