Inloopavond aanpassingen Kruidenhof

DIEMEN In basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid aan de Ouderkerkerlaan vindt op woensdagavond 16 oktober een inloopavond plaats over aanpassingen van winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid. De bijeenkomst duurt van 18.00 tot 20.00 uur.

Coltavast, de verhuurder van winkelcentrum het Kruidenhof, is voornemens supermarkt Jumbo uit te breiden en de winkelplint op te waarderen. De gemeente Diemen staat welwillend tegenover dit plan, mede omdat dit de aantrekkelijkheid van dit gebied ten goede komt.

Planning

Tijdens de inloopavond zijn vertegenwoordigers van de gemeente Diemen, Coltavast en een vertegenwoordiger van het architectenbureau aanwezig om vragen te beantwoorden. Er is informatie beschikbaar over het plan, een globale planning, en andere zaken.


Gemeente: geen huisvesting probleem-jongeren FCA

DIEMEN De gemeente verzet zich tegen het voornemen van het Forensisch Centrum voor Adolescenten (FCA) om in een woning aan de Muiderstraatweg 61 vier cliƫnten te huisvesten.

Het Forensisch Centrum voor Adolescenten (FCA) heeft een woning aan de Muiderstraatweg 61 gehuurd ten behoeve van huisvesting van maximaal vier cliƫnten. Het betreft jongeren die in aanraking zijn gekomen met politie en waarvan de rechter heeft bepaald dat wonen met begeleiding noodzakelijk is. Er is sprake van verplicht wonen en een verplicht zorgtraject met 24 uursbegeleiding.

Strijdig

De gemeente is van mening dat deze wijze van opvang en begeleiding in het betreffende pand strijdig is met het ter plaatse vigerende bestemmingsplan. De gemeente heeft het FCA schriftelijk laten weten dat de komst van een dergelijk centrum strijd oplevert met het bestemmingsplan en heeft hen verzocht de woning niet in gebruik te gaan nemen.

Tevens is aangekondigd dat, indien de woning toch in gebruik genomen zal worden, de gemeente handhavend zal optreden.