Een mooie aanval van SV Zeeburg.
Een mooie aanval van SV Zeeburg. Foto: Trudy Kroese

Dames SV Zeeburg verliezen

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. De ploeg ging in Sporthal Diemen met 12-16 onderuit tegen US.

Het eerste damesteam komt uit in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. Aleydin Aliev is de nieuwe trainer van de ploeg. Hij is de opvolger van Doug van Leeuwen. Dionne Tool is assistent-coach. De tribune zat vol en de D- en E-tjes liepen met de dames het veld op om hen daarna fanatiek aan te moedigen met toeters en liedjes. In het eerste kwartier stond SV Zeeburg als een huis te verdedigen en gaf US geen kans om te scoren. Helaas was dit aan de andere kant ook het geval en stond het lang 1-0 voor SV Zeeburg. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de bal in het doel krijgen was een lastige opgave, maar SV Zeeburg kon in de eerste helft toch een klein gaatje slaan. Na 25 minuten stond het 6-4. De aanvoerster van SV Zeeburg kreeg vlak voor rust een rode kaart en dit voelden de dames in het veld. Toch gingen de dames de rust in met een verschil van 2 punten: 7-5. In de tweede helft werd er in de verdediging weer goed gevochten en kwam er meer rust in de aanval. Toch had SV Zeeburg moeite met scoren. Er werden veel kansen gemist. De lat, de paal en de keepster van US maakten het SV Zeeburg lastig. US kwam beter in het spel en door balverlies van SV Zeeburg kon US al snel terugkomen en een kleine voorsprong nemen. In de laatste 10 minuten lukte het SV Zeeburg niet om de knop om te zetten en kon US nog een aantal keer scoren.

Het eerste damesteam van SV Zeeburg speelt zaterdag een uitduel tegen Cometas. de wedstrijd in Leeuwarden begint om 19.30 uur. Cometas won in de competitie-ouverture met 20-21 bij Westlandia.