Aanpak Scheerlicht

Vervolg van voorpagina.

Burgemeester Boog: "Dit betekent bijvoorbeeld meer toezicht en beter gebruik van informatiesystemen, zodat we nog eerder signalen kunnen oppikken. Met bestuurlijke boetes willen wij woonfraude strenger aanpakken. Ook gaan we alle mensen in het veld beter trainen op het signaleren van misstanden. En medewerkers bij Burgerzaken zullen nog meer als poortwachter moeten fungeren om frauduleuze inschrijvingen en adresfraude te voorkomen. Zo laten we nu al medewerkers trainen door de Koninklijke Marechaussee."

Burgemeester Boog wil ook meer aandacht voor preventie en zorg. "Bij geconstateerde misstanden blijkt vaak dat met name personen uit sociaal zwakke groepen gebruikt worden door criminelen voor het verrichten van criminele activiteiten zoals hennepteelt, mensenhandel en het witwassen van crimineel geld. Dat moeten we proberen te voorkomen. Door mensen die vatbaar zijn voor uitbuiting beter in beeld te krijgen en te helpen. En door alle jongeren perspectief te bieden en op het rechte pad proberen te houden. Een goed veiligheidsbeleid begint met een goed sociaal beleid met kansen voor iedereen."

De burgemeester geeft aan dat hij beseft dat het niet makkelijk is om jongeren perspectief te bieden waardoor zij op het rechte pad blijven. "Het is belangrijk dat jongeren zo lang mogelijk onderwijs volgen en soms intensieve begeleiding krijgen. We hebben in deze regio goede ervaringen met het Top 600/Top 400-programma. De expertise die daarvoor wordt ingezet gaan we nu benutten voor een bredere groep jongeren."


Glasvezel-aansluitdag in De Omval

DIEMEN KPN Netwerk NL organiseert op zaterdag 5 oktober een glasvezelaansluitdag. De bijeenkomst wordt gehouden in Theater de Omval en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de bijeenkomst kunnen mensen informatie krijgen over de aanleg van glasvezel in hun wijk. Een glasvezelmonteur geeft een demonstratie van het aansluiten van glasvezel in de woning. Mensen die nog geen toestemming hebben gegeven voor de aansluiting op glasvezel kunnen dit alsnog doen via kpnnetwerk.nl/toestemming.