Bijeenkomst om religies te verbinden

DIEMEN De rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden staat op vrijdag 4 oktober stil bij het feit dat het die dag 800 jaar geleden is dat Franciscus van Assisi (als christen) een gesprek had met Sultan Malik Al-Kamil.

Han Hartog, diaken van de rooms-katholieke kerk Sint Petrus' Banden: "Ik heb de islamitische gemeenschap van Diemen en van de Watergraafsmeer uitgenodigd. Ik hoop dat ze komen. Wij verzamelen even voor 14.00 uur op het plein voor de kerk Sint Petrus' Banden. Ik zal een inleiding houden en daarna zal de kerkklok vijf minuten luiden."

Dialoog

"Het is de bedoeling dat een vertegenwoordiger van de islamistische gemeenschap in Diemen vervolgens een gebed voordraagt. Daarna zal ik de bijeenkomst afsluiten door een gebed voor te dragen waarin ik de aandacht zal vestigen op het noodzakelijke wederzijdse begrip tussen verschillende religies. Deze dialoog is meer dan ooit van belang en actueel. Ik zal afsluiten met een boodschap waarin ik vrede en alle goeds wens. Franciscus van Assisi zei dat altijd tegen iedereen die hij ontmoette", aldus Hartog.