Brainstormsessie over Winterspelen.
Brainstormsessie over Winterspelen. Foto: Trudy Kroese

Donderdag 26 september

'Tis hier geen hotel'

20.30 uur | Theater De Omval

Gesmijt met deuren, tergend harde muziek, continu rotzooi in de badkamer, complete chaos in de slaapkamer: het leven met pubers is nooit saai. Als ouder gaat u iedere dag door de emotionele rollercoaster.

Zaterdag 28 september

'Weet je nog wel'

20.30 uur | Theater De Omval

Ruud Bos, Tony Neef en Maaike Widdershoven zijn te zien in 'Weet Je Nog Wel' (deel 2.)

Zondag 29 september

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Voorganger is mw. H. Smeulers.

Viering

10.30 uur | St. Petrus' Banden Kerk

Eucharistieviering met samenzang.

Alice in Wonderland

11.00 uur | Theater de Omval

De rups en Alice keken elkaar een tijdje zwijgend aan. "Wie ben jij?" vroeg de rups. Een beetje verlegen antwoordde Alice: "Op dit moment weet ik dat niet zo goed, meneer. Ik weet nog wel wie ik was toen ik vanmorgen opstond, maar sindsdien ben ik geloof ik al een paar keer veranderd."

Dinsdag 1 oktober

'Once Upon a Time'

14.00 en 18.00 uur | De Omval

Quentin Tarantino's ('Pulp Fiction', 'Inglourious Bastards') negende film 'Once Upon a Time in Hollywood' is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met een imposante cast met o.a. Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie.

Boodschappenbus

12.00 uur | Centrum Diemen

Boodschappenbus voor ouderen op woensdag van 12.00-15.00 uur. Aanmelden op dinsdag bij De Diem. 020-6603300.

Woensdag 2 oktober

Computerinloopmorgen

9.00 uur | De Schakel

U kunt bij PCOB - ENTER terecht als u problemen/vragen hebt betreffende uw laptop, iPad of tablet.

Verteltheater

15.15 uur | OBA Diemen

Muzikale, interactieve voorstelling van Niels Brandaan Cotterink over vondeling Remi die met een troubadour en hun dieren de wereld rondtrekt. Ga mee op hun zwerftocht vol symboliek. Vanaf 7 jaar, toegang gratis, aanmelden wordt gewaardeerd.

Brainstormsessie

15.30 uur | 't Kruidvat

De organisatie van de Winterspelen is op zoek naar kinderen die in groep 6, 7 of 8 zitten en die willen meedenken met nieuwe activiteiten voor de Winterspelen op 21 december.

Meestervoorspeller

20.30 uur | Theater de Omval

Dertig jaar speelde Viggo Waas samen met zijn vrienden Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr in het succesvolle prijswinnende cabaretgezelschap NUHR. Toen aan die samenwerking een eind kwam dreigde het zwarte gat. Dat zwarte gat werd opgevuld met een structuurloos leven. Nu is het weer tijd om het toneel op te stappen. Dat vindt hij nog steeds het leukste dat er is.

Donderdag 3 oktober

Peuterdans

9.45 uur | De Verbinding

Wekelijks kunnen kinderen (0 t/m 4 jaar) en hun ouders mee doen met Peuterdans. Met de oefeningen prikkelen we de verbeelding maar ook samenspel, concentratie en coördinatie. Kom gezellig langs! € 1,50 per keer.

Minisymposium

18.45 uur | De Ontmoeting

Tijdens het minisymposium 'Verzet en verraad in de straat' zullen de sprekers ingaan op zaken in 'de Nieuwe Buurt' in WOII. Burgemeester Erik Boog zal de avond openen. Toegang € 5,- p.p. Gepast betalen.

'So Long, My Son'

20.00 uur | Theater De Omval

Hartverscheurend en episch Chinees drama waarin het leven van twee gezinnen vanaf de jaren 80 door de jaren heen wordt gevolgd. 'So Long, My Son' ging in première op het filmfestival van Berlijn waar acteurs Wang Jingchun en Yong Mei werden onderscheiden met de Zilveren Beer voor Beste Acteur én Beste Actrice.

Vrijdag 4 oktober

Struikelsteenlegging

9:00 uur | Centrum Diemen

Vrijdagochtend 4 oktober zullen vanaf 9.00 uur struikelstenen worden gelegd voor de huizen van Jan Bertsstraat 31, Jan Bertsstraat 14 en Schoolstraat 43. Ter nagedachtenis aan joodse slachtoffers van WOII. Iedereen is welkom.

Lezing 'Beroemde botanische en particuliere tuinen Duitsland'

10:00 uur | De Schakel

Geert Borgonje neemt ons mee naar beroemde botanische tuinen in Duitsland. We nemen ook een kijkje in het grootste rosarium van Europa met 8.500 verschillende soorten rozen. € 5,00 inclusief koffie met lekkers. Tel:06-24528317