TIW-Survivors wint opnieuw

DIEMEN Het eerste honkbalteam van TIW-Survivors heeft zondag in Amstelveen de wedstrijd tegen DVH met 13-8 gewonnen.

DVH nam in de eerste slagbeurt een voorsprong door twee punten te maken. In de zevende slagbeurt kwam TIW-Survivors langszij door maar liefst 4 punten te maken. In de gelijkmakende slagbeurt maakte DHV weer gelijk. In de achtste slagbeurt scoorden beide ploegen nog eens één keer, wat de spanning in de wedstrijd hield. In de negende slagbeurt opende TIW-Survivors sterk. Door 4-wijd en een honkslag van Allynson Hodge waren het 1ste en 2de honk bezet met 0 uit. Jeffrey de Jong zorgde er met een opofferings-stootslag voor dat de lopers een honk opschoven.

Hierdoor was de druk hoog voor de werper van DVH. Alle honken voor TIW-Survivors waren bezet. Yoeri de Jong sloeg de bal naar de korte stop, die probeerde om de honkloper op thuis uit te gooien. De thuisplaat-scheidsrechter callde de loper uit, maar de catcher had de bal laten vallen. Iedereen aan de kant van TIW-Survivors was woedend. Na een hoop stampij kwam de veldscheidsrechter naar zijn collega en vertelde hem dat de catcher de bal inderdaad had laten vallen. Hierop werd de call teruggedraaid en werd het punt toch toegekend. Na deze actie was het hek van de dam, want meteen erna sloeg Jasper Blok een 2-honkslag in het rechtsveld waardoor er nog eens twee punten gemaakt werden en de wedstrijd beslist was. Met deze overwinning staat TIW-Survivors op een gedeelde tweede plaats met Onze Gezellen, dat één keer minder in actie kwam. TIW-Survivors speelt zondag de laatste thuiswedstrijd. De ploeg ontvangt Double Stars uit Heiloo, aanvang 14.30 uur.


Goede start De Meeuwen

DIEMEN De waterpoloteams van De Meeuwen zijn goed aan de competitie begonnen.

Het eerste herenteam won de uitwedstrijd tegen De Duinkikkers met 6-7. Het team komt uit in de eerste klasse A. Het eerste damesteam, dat uitkomt in de tweede klasse A, speelde eveneens een uitduel. De ploeg speelde met 4-4 gelijk tegen Watervlo. De teams van De Meeuwen komen komend weekeinde niet in actie vanwege de viering van het lustrum van de vereniging. De Meeuwen viert het 80-jarig bestaan.