Afbeelding
Foto:

Felix Janssen (94)

Bewoner van zorgcentrum Berkenstede, woont sinds enige jaren in Diemen

Wat heeft u vroeger gedaan?
"Ik ben in Amsterdam geboren en heb daar heel lang gewoond. Ik heb de HBS afgemaakt. Ik ben onder andere manager geweest bij het bedrijf AGA Gas. Dat bedrijf was verantwoordelijk voor de levering van gas in heel Nederland. Ik vond het leuk werk."

Wat zijn uw hobby's?
"Knutselen en klaverjassen. Ik kom nog steeds tijd tekort."

Houdt u van sport?
"Jazeker. Ik heb vroeger weleens gevoetbald. Dat betrof bedrijfsvoetbal en stelde niet zoveel voor hoor. Ik ben supporter van Ajax. Ik ging vroeger naar elke thuiswedstrijd in het Ajax Stadion. Mijn favoriete Ajax-spelers zijn Sjaak Swart en Johan Cruijff."

Wat is uw favoriete vakantieland?
"Zuid-Frankrijk. Ik ben daar vroeger vaak geweest. De temperatuur is daar aangenaam en ik vond het strandleven erg prettig."

Wat is uw favoriete plek in Diemen?
"Ik kom graag bij de Winkel van Sinkel hier in Berkenstede. Er staan heel vaak nieuwe artikelen en ik ga dan even kijken en koop soms iets. De winkel ziet er mooi uit. Ik ben een vaste bezoeker van de activiteiten die door de Winkel van Sinkel worden georganiseerd."

Wat is uw favoriete gerecht?
"Ik mag graag een biefstukje eten."

Heeft u favoriete muziek?
"Ik luister graag naar jazz en pianomuziek."

Volgt u het nieuws?
"Ja, ik lees elke dag De Telegraaf. Ik wil op de hoogte blijven van het nieuws en ben nieuwsgierig. Ik vind De Telegraaf de meest complete krant."