Jan Boomsma.
Jan Boomsma.

Directeur Florente vertrekt

DIEMEN Jan Boomsma vertrekt per 1 oktober als directeur/bestuurder van Stichting Florente. Het is vandaag (donderdag 26 september) zijn laatste werkdag in Diemen.

Stichting Florente is verantwoordelijk voor twaalf basisscholen, waaronder De Ark, De Kersenboom, De Octopus, Het Atelier en Noorderbreedte in Diemen en De Grote Beer in Duivendrecht. Boomsma heeft ruim acht jaar als directeur/bestuurder bij Stichting Florente (en de voorganger Stichting Openbaar Basisonderwijs Primair) gewerkt. Hij deelde die functie aanvankelijk met Alan Bains. Na de pensionering van Bains, in augustus 2018, was Boomsma alleen directeur/bestuurder van Stichting Florente.

Boomsma wordt met ingang van 1 oktober directeur/bestuurder van het Protestants Christelijk Basis Onderwijs in Apeldoorn. Rob Niehe wordt op interimbasis de opvolger van Boomsma. Stichting Florente hoopt binnen afzienbare tijd een definitieve opvolger van Boomsma te presenteren.

De stichting heeft in de jaren die Boomsma er heeft gewerkt veel bereikt: de brede scholen Noorderbreedte in Diemen-Noord en De Kersenboom in Plantage de Sniep werden gebouwd en opgeleverd en doen het enorm goed. De Octopus in het centrum werd gerenoveerd en draait eveneens goed, De Ark in Diemen-Zuid heeft zijn specifieke karakter behouden en is succesvol en ook Het Atelier zit in de lift. Stichting Florente en de gemeente zijn samen hard bezig met de voorbereidingen voor de verhuizing van Het Atelier naar Holland Park.

Boomsma: "Ik heb hier ruim 8,5 jaar gewerkt. Ook bij mijn vorige werkgevers ben ik na een periode van ongeveer acht jaar vertrokken. Een wisseling van werkgever biedt mij de kans om mij te ontwikkelen en fris te blijven. Ik woon in Harderwijk en nu ik in Apeldoorn ga werken ben ik minder reistijd kwijt. Dat vind ik prettig."