De gevel van de woning raakte beschadigd.
De gevel van de woning raakte beschadigd.

Automobilist ramt gevel van woning aan Ouddiemerlaan

DIEMEN Een automobilist is zondagochtend even voor 07.30 uur tegen de gevel van de woning aan de Ouddiemerlaan 21 aangereden. Ook werd de zijkant van monument De Oude Smidse beschadigd.

De automobilist kwam vanuit de Burgemeester de Kievietstraat en wilde de Ouddiemerlaan inslaan. Hij verloor de macht over het stuur, reed de stoep op en ramde vervolgens de gevel van de woning aan de Ouddiemerlaan 21 en een muur van De Oude Smidse. De woning raakte zwaar beschadigd. Ook de muur van De Oude Smidse heeft flinke schade opgelopen.

De bestuurder verliet hierna de plaats van het ongeval, maar kon dankzij een oplettende getuige snel worden aangehouden door de politie.

Geen rijbewijs

Een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland liet maandag weten dat de auto werd bestuurd door een negentienjarige man. Hij heeft geen rijbewijs, maar was niet onder invloed van alcohol. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Jong gezin

In de woning aan de Ouddiemerlaan 21 woont een jong gezin met een kind. De automobilist ramde twee grote deuren in de gevel van de woning en reed een deel van de keuken op de begane grond binnen. De bewoners waren op dat moment gelukkig niet in de keuken aanwezig. Zij zijn enorm geschrokken.

Er liepen op het moment dat de automobilist de macht over zijn stuur verloor geen mensen op het trottoir bij de woning aan Ouddiemerlaan.

Op de plek waar de auto de stoep is opgereden lopen dikwijls voetgangers.