Marl Steur, trainer van SV Diemen.
Marl Steur, trainer van SV Diemen. Foto: Trudy Kroese

Uitstekende start competitie

DIEMEN Het eerste zondagteam van SV Diemen is de competitie uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Mark Steur won de uitwedstrijd tegen UVV met 2-4. Bij rust leidde SV Diemen met 1-4.

SV Diemen speelde in Vleuten een goed duel. Na een kwartier spelen stond SV Diemen met 1-4 voor. Anthony Dean maakte in de aanvangsfase twee treffers. Daarna deed de thuisclub iets terug (1-2). Magdy Ibrahim en opnieuw Anthony Dean bepaalden de ruststand op 1-4. Na de hervatting was het voor SV Diemen zaak om de concentratie te bewaren en geen onnodige treffers te incasseren. De ploeg slaagde hierin. UVV bepaalde de eindstand kort voor het slotsignaal op 2-4.

Steur is blij met het resultaat. "Wij hebben vroeg druk gezet en daardoor de tegenstander fouten laten maken. Wij zijn goed met de kansen omgesprongen."

Brede selectie

De trainer van SV Diemen beschikt dit seizoen over een brede selectie met veel nieuwe spelers. De concurrentie is daardoor toegenomen. "Er startten zondag vier nieuwe spelers in de basis. Wij hebben een nieuwe ploeg die in ontwikkeling is en dan is het prettig om meteen punten te pakken. Vorig seizoen hadden wij ook een nieuwe ploeg, maar pakten wij aanvankelijk weinig punten."

SV Diemen speelt op zondag 29 september een thuisduel. De ploeg ontvang dan PVC. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. PVC is de competitie slecht begonnen en verloor zondag voor eigen publiek met 1-5 van De Meer. Steur: "Ik kan weinig zeggen over de kracht van PVC. Ik heb nog weinig zicht op de kwaliteiten van onze tegenstanders uit de regio Utrecht."