Afbeelding
Foto: Allard Faas.

Laura Minderhoud

Mede-eigenares duurzame winkel Vondst, Arent Krijtsstraat 13, woont sinds 2011 in Diemen.

Hoe gaat het met Vondst?
"Esther Vens en ik zijn in maart opengegaan en het gaat heel goed met de winkel. Wij hebben leuke vaste klanten en krijgen steeds meer nieuwe mensen binnen die spullen kopen of inbrengen. Ook veel jongeren. Veel mensen zijn blij met de winkel."

Wat doe je verder?
"Ik ben dramaturg. Ik werk samen met regisseurs aan het maken van professionele theatervoorstellingen. Dat combineer ik met het begeleiden van socratische gesprekken en ik filosofeer met kinderen en jongeren, onder andere op De Nieuwe Kring in Diemen."

Wat zijn jouw hobby's?
"Brood en taart bakken, schaatsen en Ajax. Ik heb de afgelopen jaren schaatslessen gegeven bij de Diemer IJsclub, een heel leuke vereniging. Wij waren al fan van Ajax, maar sinds onze dochter Else (9) fan van Ajax is geworden zijn ook mijn man Peter, onze andere dochter Marie (12) en ik nog grotere supporters van Ajax geworden. Else mag zondag voor PSV-Ajax met de spelers het veld op lopen. Zij hoopt met Ziyech."

Diemen voor kinderen?
"Ik vind het culturele aanbod voor kinderen in Theater de Omval heel goed. Maar het aanbod tijdens het Diemer Festijn en tijdens evenementen in winkelcentrum Diemerplein laat te wensen over. Er zijn goede speelplekken voor kinderen, zoals het voetbalveld naast de kerk."

Wat kan er beter in Diemen?
"Ik zou het leuk vinden als er een stadsstrand op de loswal komt. Wat ik mooi vind is het groen, zoals op de Muiderstraatweg ter hoogte van Plantage de Sniep. Wat mij betreft mogen de winkelcentrumvlaggen die op de hoek van het Diemerplein hangen weg. Die vlaggen maken lawaai en ik vind ze niet mooi."