SV Diemen klopte GeuzenMiddenmeer: 3-2.
SV Diemen klopte GeuzenMiddenmeer: 3-2. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen gaat door in beker

DIEMEN SV Diemen heeft zondag het bekerduel tegen GeuzenMiddenmeer met 3-2 gewonnen. De ploeg van trainer Mark Steur heeft zich geplaatst voor de volgende ronde.

SV Diemen heeft alle drie de bekerduels in de poulefase gewonnen. De ploeg won eerder de uitwedstrijd tegen vijfdeklasser Forza Almere met 0-13 en toonde zich daarna voor eigen publiek veel sterker dan vierdeklasser Waterwijk: 5-0.

SV Diemen start op zondag 22 september aan de competitie met een uitwedstrijd tegen UVV. De wedstrijd op Sportpark De Paperclip in Vleuten begint om 14.00 uur. SV Diemen is opnieuw ingedeeld in de derde klasse C. SV Diemen treft dit seizoen veel tegenstanders uit de regio Utrecht, vorig jaar trof het veel opponenten uit de regio Haarlem.

Steur: "Ik verwacht dat ZSGO-WMS en Sporting Martinus het ook dit seizoen goed gaan doen. Ik kan de kracht van de ploegen uit de regio Utrecht nog niet goed inschatten."

ZSGOWMS werd vorig jaar vierde in de derde klasse C, Sporting Martinus vijfde. SV Diemen eindigde op de zevende plaats.

Steur kijkt terug op een goede oefencampagne, maar vindt het moeilijk om aan te geven hoe zijn ploeg ervoor staat. "Wij zijn tijdens de bekerduels niet echt getest. Wij hebben makkelijk gewonnen van vijfdeklasser Forza Almere en van vierdeklasser Waterwijk. Afgelopen zondag hebben wij gewonnen van vierdeklasser GeuzenMiddenmeer. Dat is een ploeg die altijd bovenin meedraait in de vierde klasse. Onze doelstelling is om een periodetitel te behalen. Vorig jaar grepen wij net naast een periodetitel."

De selectie van Steur is met maar liefst zeven nieuwe spelers aangevuld. "De sfeer is goed. De nieuwe jongens hebben het goed opgepakt."