Vrijwel droog, het weekeinde zonnig en iets warmer

Na een wisselvallige start stabiliseert het septemberweer. Vrijdag passeert in de nacht en vroege ochtend een inactief koufront met kans op wat neerslag. Nadien volgt er ruim baan voor een krachtige Atlantische hogedrukzone die over onze omgeving oostwaarts trekt. Er voltrekt zich dan een overgang naar droog en vrij zonnig weer. De temperatuur loopt langzaam iets op.

Vrijdag + het weekeinde

In de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend is er kans op een bui. In de middag is het droog. Er zijn wolkenvelden, maar geleidelijk klaart het op. Er staat een matige wind tussen west en noordwest. Het wordt 19 à 20°C. In het weekeinde krijgt het weer een nazomers karakter. Zaterdag en zondag is het droog en vrij zonnig. Zaterdag wordt het 20 à 21°C. Zondag kan het 22 à 23°C worden. Er staat een zwakke tot matige wind, eerst noordelijk, zondag zuidoost.

Trend na het weekeinde

Het weer staat onder invloed van een hogedrukgebied. Het reikt van de Britse eilanden tot boven het Europese continent. Het is goeddeels droog. Afhankelijk van de exacte positie ligt de temperatuur meest rond normaal (19 à 20°C) en maandag nog iets daarboven.

Weetje

Zomer 2019 kenmerkte zich door perioden met normaal gematigd zomerweer. Telkens in de laatste 10 dagen van juni, juli als augustus volgde ruim een week heet zomerweer. Er waren 25 zomerse dagen (boven 25°C). Zomer 2018 telde er 37. Er waren 11 tropische dagen (boven 30.0°C), gelijk aan zomer 1995 en 2003. De zomers 1976 en 2006 telden 13 tropische dagen.