De 30.000ste inwoner krijgt bezoek van de burgemeester.
De 30.000ste inwoner krijgt bezoek van de burgemeester. Foto: Marcel de Cnock

Diemen verwelkomt 30.000ste inwoner

DIEMEN De 30.000ste inwoner van Diemen is geboren. Haar naam is Charlie Geertje Huijbrechts. Burgemeester Erik Boog en zijn vrouw Wahida gingen dinsdag 10 september langs om haar te bezoeken en de ouders en het broertje van de kersverse Diemenees te feliciteren en een passend Diemens geschenk te overhandigen.

Burgemeester Boog: "Ik vind het heel speciaal om dit kleine meisje als 30.000ste inwoner te mogen verwelkomen. Namens het gemeentebestuur heb ik onze felicitaties overgebracht en haar een gezond en liefdevol leven toegewenst." Met de goede voorzieningen en verbindingen is Diemen voor steeds meer mensen een geliefde woonplaats. De nieuwbouwprojecten in Holland Park en op Plantage de Sniep verheugen zich in een grote belangstelling. Ook het aanbod voor studentenhuisvesting in Diemen is uitgebreid. Al deze factoren zorgen ervoor dat het inwoneraantal van Diemen flink stijgt. Burgemeester Boog: "Diemen groeit sterk, maar we blijven het toegankelijke dorp waarin het fijn wonen is en iedereen zich thuis voelt. En door de groei kunnen we zelfstandig blijven en onze voorzieningen op peil houden."

De gemeente viert dit heugelijke feit op woensdag 18 september op de markt op het Diemerplein. Er wordt dan van 09.00 tot 15.00 uur beschuit met muisjes en koffie uitgedeeld. Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen.