De prijsuitreiking.
De prijsuitreiking. Foto: Trudy Kroese

Prijzen zonnebloemwedstrijd Anne Frankwijk uitgereikt

DIEMEN Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Emilie van Mens hebben zaterdagmiddag de zonnebloemen beoordeeld van de deelnemers aan de zonnebloemwedstrijd in de Anne Frankwijk in Diemen-Zuid.

Het betrof hier een initiatief van de groencommissie van de Anne Frankwijk. Bewoners ontvingen in april na het planten van de zaailing van de Anne Frankboom langs de Weespertrekvaart bij de wijk zaadjes voor een zonnebloem.

Tijdens een inspectie door de burgemeester en de kinderburgemeester bleek dat veel zonnebloemen het goed doen. Een aantal heeft zelfs een hoogte van meer dan drie meter bereikt. Maar niet alleen de hoogte van de zonnebloem had invloed op de beoordeling van de jury. Ook is belangrijk waar de zonnebloem staat. Een zonnebloem in de openbare ruimte zorgt immers voor een goede uitstraling van de wijk.
De jury bepaalde na afloop de uitslag. Mariken, Paul en Olivia kwamen als winnaars uit de bus. Vooral Olivia (5,5 jaar oud) heeft veel aandacht aan de verzorging van de zonnebloem besteed. De tweede plaats was voor Marjolein, Wout, Tara en Milou. Tara (3 jaar) geeft de zonnebloem dagelijks water. De derde plaats was voor Ank en Jan Homma. De prijswinnaars ontvingen een tegoedbon van IJssalon Donatella in Diemen.
Hans Heimans, voorzitter van de groencommissie Anne Frankwijk, vertelt dat het initiatief een vervolg krijgt. Eind augustus 2020 zal opnieuw worden beoordeeld welke resultaten de zonnebloemwedstrijd in de wijk dan heeft opgeleverd. Burgemeester Boog toonde zich enthousiast en hoopt dat bewoners van andere wijken in Diemen eveneens een zonnebloemwedstrijd gaan organiseren.