Optreden van André Hazes en zijn liveband.
Optreden van André Hazes en zijn liveband. Foto: Trudy Kroese

Diemer Festijn: het was een mooi feest

DIEMEN De 37ste editie van het Diemer Festijn is een groot succes geworden. Veel inwoners van Diemen bezochten de feesttent op de Ouddiemerlaan en genoten van het programma en de sfeer.

Het Diemer Festijn startte ook dit jaar al op dinsdag met de kermis. Het feest ging woensdag officieel van start met het kinderprogramma. Tijdens de Rabobank kindermiddag was er de Woezel & Pip Minishow. De feesttent was afgeladen. Duidelijk werd dat er steeds meer kinderen in Diemen komen wonen. 's Avonds was er een indrukwekkend optreden van André Hazes en zijn liveband. Het concert trok heel veel bezoekers.

De seniorenmiddag werd donderdag gehouden. Die werd aangeboden door de Diemer Apotheek. De oudere inwoners van Diemen genoten van de optredens van Ben Cramer, Nick Jefferson en Shanna. Burgemeester Eric Boog maakte een dansje met diverse oudere inwoonsters van Diemen. De bezoekers kregen koffie, thee en een lekkernij van Schoolcatering Diemen.

Er traden gedurende de week veel artiesten op in de feesttent. Tino Martin zorgde donderdagavond voor een verrassing. Hij had een gast meegenomen: René Froger, die in het verleden al vaker opgetreden heeft tijdens het Diemer Festijn.

De zaterdagavond stond in het teken van artiesten met een band met Diemen: Sven Versteeg en Quincy wonen in de gemeente, Peter Beense was lange tijd inwoner van Diemen. Snollebollekes stal de show. De bezoekers in de feesttent gingen van links naar rechts en weer terug en de Ouddiemerlaan 'trilde'. Een aantal bezoekers vertelde dat zij een dergelijke sfeer nog niet eerder hadden meegemaakt.

Slotdag

Zaterdag tijdens de slotdag van het Diemer Festijn werd tevens de Gemeentedag gehouden. Ad Saan, voorzitter van de Historische Kring Diemen (HKD), overhandigde burgemeester Erik Boog het eerste manuscript van de Canon van Diemen. Het boek komt uit in oktober. De website met de Canon van Diemen is te bezoeken via www.entoen.nu/canon-van-diemen.

Belangstellenden kunnen zich tot en met 30 september inschrijven voor het boek de Canon van Diemen. De namen van de inschrijvers komen in het boek te staan. Inschrijven kan door op maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur langs te komen in het verenigingslokaal van de HKD in De Schakel of via info@historischekringdiemen.nl. Het boek kost tot en met 30 september 17,50 euro. Daarna is de prijs van het boek 19,95 euro.

Er werd zaterdag in de trouwzaal doorlopend een film over de geschiedenis van Diemen vertoond. De beelden waren beschikbaar gesteld door de HKD en de film was gemonteerd door de heer Van der Tuin uit Diemen. Ook konden bezoekers een keuze maken uit kunstwerken die in de toekomst langs de Oost-West As komen te staan. In de raadzaal gaf de gemeente informatie over grote projecten waar momenteel aan wordt gewerkt en aan projecten die in de nabije toekomst zullen worden uitgevoerd.
Het thema van de Gemeentedag was 'Diemen van Rembrandt tot nu'. In het gemeentehuis liep de 'schilder' zelf rond en personeel van het gemeentehuis was speciaal in de sfeer van het thema gekleed.

Scouting Diemen was zoals altijd aanwezig en bouwde een brug voor kinderen op het plein voor het gemeentehuis. Zaterdag werd tevens de Veiligheidsdag gehouden. Het Diemer Festijn werd ook dit jaar afgesloten met een mooi vuurwerk op de Venserkade.

Diemer Festijn Crew

René Knigge, voorzitter van Stichting Diemer Festijn is tevreden over het verloop van het Diemer Festijn. "We hadden de lat dit jaar weer hoog gelegd. Denk maar aan het optreden van André Hazes en zijn liveband. Leuk was dat er weer meer kinderen meeliepen met de lampionnenoptocht die mogelijk was gemaakt door winkeliersvereniging Diemerplein. Het bestuur en de crew vinden het mooi dat de bezoekers weer genoten hebben en dat alles goed is verlopen." Speciale aandacht dient uit te gaan naar de leden van de Diemer Festijn Crew die zich een week lang enorm hebben ingezet. Zij hielpen vorige week maandag en dinsdag mee met het inrichten van de feesttent, draaiden bardiensten en verkochten munten. Zij waren zichtbaar aanwezig in de feesttent en beantwoordden vragen van de bezoekers. De leden van de crew hadden een goed humeur en zichtbaar veel plezier in hun werk. Na afloop van het Diemer Festijn zat hun werk er echter nog niet op. Zondagmiddag maakten zij de feesttent leeg en een aantal leden van de crew was ook maandagochtend vroeg nog in de weer.

Kinderen hebben plezier tijdens kindermiddag.
Burgemeester danst tijdens seniorenmiddag.
René Froger en Tino Martin.
Opletten tijdens superbingo.
Schilder Rembrandt in gemeentehuis.
Ad Saan overhandigt de Canon van Diemen aan burgemeester.
De kramenmarkt op het Diemerplein.
Snollebollekes zet de feesttent op stelten.
Vuurwerk op de Venserkade.
De Diemer Festijn Crew maakt de feesttent leeg.
De leden van de crew.