Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen (links).
Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen (links). Foto: Kunstzin Diemen

In 't voetspoor van Rembrandt

DIEMEN Kunstzin Diemen organiseert vanaf 1 december de Kunstprijs van de gemeente Diemen. Kunstzin Diemen is de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen.

Het thema van de kunstprijs is dit jaar 'In het voetspoor van Rembrandt'. Daarbij is het niet de bedoeling dat deelnemers een schilderij van Rembrandt naschilderen of een ets inkleuren, maar zich inbeelden dat Rembrandt vandaag nog zou leven en wat hij dan voor kunst zou maken. Daarbij zijn alle kunstvormen toegestaan. Dus schilderijen, beelden, textiel, glaswerk, fotografie, videokunst, et cetera. Het werk van Rembrandt mag vanzelfsprekend wel als inspiratie dienen. "Als u toch de Nachtwacht van Rembrandt wilt naschilderen of borduren, dan in ieder geval niet op ware grootte, want uw kunstwerk mag niet breder zijn dan 1 meter. Beelden mogen niet zwaarder zijn dan 15 kilo en alles moet voorzien zijn van een deugdelijk ophangsysteem of zelfstandig kunnen staan", aldus Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen.

Workshop

Ter voorbereiding organiseert Kunstzin Diemen op zaterdag 5 oktober een workshop in winkelcentrum Diemerplein. Eind september wordt via het DiemerNieuws en via de website kunstzindiemen.nl bekendgemaakt waar en hoe laat deze workshop zal plaatsvinden.

De tentoonstelling begint op 1 december en duurt tot 19 januari. Op deze dag is de jaarlijkse manifestatie Kunst in Sport in Theater de Omval. Tijdens deze feestavond worden jaarlijks de Sporters van het Jaar van Diemen in het zonnetje gezet. Vanaf nu zullen ook de winnaars van de Kunstprijs van de gemeente Diemen die avond gehuldigd worden. Kunstzin Diemen doet op zaterdag 14 en zondag 15 september mee aan de Open Monumentendagen. Op beide dagen exposeren 12 schilders in schuilkerk De Hoop. De tentoonstelling is van 12.00 tot 16.00 uur.