Afbeelding

Rian van Rossum

Gemeenteraadslid voor GroenLinks, woont drie jaar in Diemen

Het politieke seizoen begint vanavond weer, heb je er zin in?
"Ja, ik ben nu anderhalf jaar raadslid en vind het raadswerk interessant en afwisselend. Ik mag over allerlei zaken die het dorp betreffen meedenken. Het raadswerk kost wel veel tijd. Ik bezoek vergaderingen en bijeenkomsten en lees veel stukken."

Wat voor werk doe je?
"Ik ben subsidie-adviseur bij de faculteit Sociale Wetenschappen van de VU in Amsterdam. Wetenschappers hebben subsidie nodig om onderzoek te kunnen doen. Ik help ze met het opstellen van onderzoeksvoorstellen en subsidieaanvragen."

Wat zijn jouw hobby's?
"Muziek, lezen en sport."

Wie zijn jouw favoriete artiesten?
"Bob Dylan, Lou Reed, David Bowie, Leonard Cohen en Nick Cave. Dat soort werk. Ik ben pas naar een openluchtconcert van de Belgische zanger Tamino geweest. Dat was een heel bijzonder concert."

Welk boek heb je onlangs gelezen?
"'t Hooge Nest van Roxane van Iperen. Een hartverscheurend boek over de lotgevallen van de zusjes Brilleslijper tijdens de Tweede Wereldoorlog."

Doe je aan sport?
"Ik voetbal in een 35+-team van TOS Actief. Daarnaast doe ik aan poweryoga. Wij zijn een echt voetbalgezin met drie voetballende zonen. Er wordt thuis veel sport gekeken. En wij zijn uiteraard voor Ajax."

Wat kan er beter in Diemen?
"De bereikbaarheid per openbaar vervoer laat in sommige delen van Diemen te wensen over. Ik hoop dat dit kan worden verbeterd."