De ploeg van TIW-Survivors.
De ploeg van TIW-Survivors. Foto: TIW-Survivors

TIW-Survivors klopt koploper

Diemen Het eerste herenhonkbalteam van TIW-Survivors heeft zondag Flying Petrels met 4-3 verslagen.

TIW-Survivors leek lang op een overwinning af te steven, maar moest toezien hoe Flying Petrels in de zevende inning terugkwam. Daarna wist de thuisclub het duel te beslissen.

TIW-Survivors en koploper Flying Petrels maakten er een spannende wedstrijd van. Wytze Veenstra startte de wedstrijd met pitchen voor TIW-Survivors nadat hij twee maanden geleden voor het laatst had gegooid.

Goede start

TIW-Survivors startte goed aan de wedstrijd. De thuisploeg wist in de eerste slagbeurt op een 1-0 voorsprong te komen. Na honkslagen van Mitchel den Ouden en Yoeri de Jong kon uiteindelijk Mitchel zelf scoren na een actie van Jasper Blok die de bal op de korte stop van Flying Petrels sloeg, die vervolgens een fout maakte. In de tweede slagbeurt breidde TIW-Survivors de score verder uit. Noah Rebel startte de slagbeurt en kwam op het honk door een honkslag. Door een wilde worp van de werper van Flying Petrels kon Noah Rebel opschuiven naar het tweede honk. Yoeri de Jong zorgde er uiteindelijk met een honkslag voor dat Noah Rebel kon scoren (2-0). In de vierde slagbeurt werd het zelfs 3-0. Mitchel den Ouden en Yoeri de Jong sloegen beiden een honkslag. Seb Franke zorgde er met een opofferingslag in het buitenveld voor dat dat Mitchel den Ouden kon scoren. TIW-Survivors leek op een overwinning af te koersen. De bezoekers wisten echter in de zevende slagbeurt terug te komen tot 3-3. Daarna wist TIW-Survivors alsnog toe te slaan. Staffan van der Veen maakte vanaf het tweede honk een punt en stelde de zege veilig voor de thuisclub: 4-3. TIW-Survivors speelt op zondag 8 september een uitduel tegen OVVO. De wedstrijd op Sportpark Middenmeer start om 14.30 uur.