Wethouder

Vervolg van voorpagina.

Nicole van Engelen: "Wij hebben Matthijs leren kennen als een gedreven GroenLinkser die goed in staat is om verbinding te maken met mensen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een succesvolle wethouder voor Diemen gaat zijn."

De nieuwe wethouder is op 7 september aanwezig bij de kraam van GroenLinks op het Diemer Festijn. Alle inwoners van Diemen zijn van harte welkom om kennis te komen maken. De afgelopen twee maanden heeft een selectiecommissie bestaande uit Van Engelen, afdelingssecretaris Roel Niessen en oud-wethouder Ruud Grondel verschillende kandidaten gesproken. De drie meest geschikte kandidaten hebben vervolgens gesproken met leden van de GroenLinks-fractie. Afgelopen weekend heeft de fractie de definitieve keuze gemaakt. De verwachting is dat Sikkes-van den Berg in de loop van september door de gemeenteraad wordt geïnstalleerd. Sikkes-van den Berg is de opvolger van wethouder Jorrit Nuijens. Hij stapte op vrijdag 21 juni op als wethouder van Diemen nadat hij een dag eerder in Amsterdam was aangehouden.


Verkiezing Groene Lintje

DIEMEN De afdeling Diemen van GroenLinks reikt elk jaar een lintje uit aan mensen of organisaties die zich sterk maken voor een groen en duurzaam Diemen.

Dit jaar wil GroenLinks de inwoners van Diemen graag betrekken bij de keuze naar wie het lintje gaat. GroenLinks Diemen vindt aandacht voor het milieu, ook op lokaal niveau, van groot belang. Projecten en initiatieven, groot of klein, die ervoor zorgen dat er meer aandacht is voor het milieu, of ervoor zorgen dat er beter wordt omgegaan met het milieu zijn belangrijk voor de leefomgeving van Diemenaren.

Iedere Diemenaar die zich als persoon of via een organisatie extra inzet voor natuur, milieu of duurzaamheid in Diemen komt in aanmerking voor het Groene Lintje. Maar ook een Diemens bedrijf of organisatie die het milieu voorop laat staan kan worden aangemeld. Kandidaten kunnen tot 16 september worden aangemeld (met motivatie) door een e-mail te sturen naar gldiemen@xs4all.nl. GroenLinks Diemen maakt half september bekend wie het Groene Lintje ontvangt. De onderscheiding wordt begin oktober uitgereikt.