Start bouw appartementen bij keerlus

DIEMEN Personeel van het bedrijf Bot Bouw is maandag begonnen met voorbereidingen voor de bouw van een appartementencomplex naast de keerlus van lijn 19 op De Sniep. Er is gestart met heiwerkzaamheden. Er komen 98 woningen, waarvan 60 sociale huurwoningen. De woningen worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Volgens de planning wordt er eind van dit jaar ook begonnen met de bouw van een appartementencomplex in de keerlus van tram 19. Het gaat daar om 110 woningen, waarvan 46 sociale huurwoningen. Die woningen worden naar verwachting in de loop van 2021 opgeleverd.

In het coalitieakkoord 2018-2022 staat dat er in Diemen 1.085 sociale huurwoningen moeten worden gebouwd. Er komen ook sociale huurwoningen in de nog te bouwen wijk Holland Park-Zuid.

In het gebied tussen de Daalwijkdreef, het Zilvermeeuwpad, de Gooiseweg en de metrolijn bij station Verrijn Stuart worden in de toekomst 1.500 woningen gebouwd. De helft zal bestaan uit sociale huurwoningen (30 procent) en woningen met een middelhuur (20 procent) tot circa 1.000 euro per maand.

Er wordt vastgelegd dat de sociale huurwoningen voor een periode van 25 jaar sociale huurwoningen moeten blijven.

5