Start bouw woningen

Vervolg van voorpagina

De gemeente onderzoekt tevens of het mogelijk is om op vier 'verdichtingslocaties' in Diemen sociale huurwoningen te bouwen. Het gaat om Buitenlust, de Harmonielaan, Venser (de plek van basisschool Het Atelier) en Griend.

In Diemen is net als in andere plaatsen in de regio een grote behoefte aan sociale huurwoningen en woningen met een middelhuur.


Activiteiten horeca tijdens Diemer Festijn

DIEMEN Tijdens het Diemer Festijn bezoeken veel inwoners van Diemen en ex-inwoners van de gemeente de plaatselijke horecazaken. Café 't Pandje en Grand Café Cheers bereiden zich voor op drukke en gezellige avonden.

Het programma in de feesttent eindigt van woensdag tot en met zaterdag om middernacht. Voor veel bezoekers van het Diemer Festijn is het dan nog te vroeg om naar huis te gaan. Een bezoek aan het café is een aantrekkelijk alternatief.

In Café 't Pandje is de dinsdagavond voor de officiële start van het Diemer Festijn een belangrijke avond. Dit dateert uit de tijd dat er ook op dinsdagavond een programma in de feesttent was. De dinsdagavond in Café 't Pandje heeft altijd veel weg van een reünie. Dit jaar belooft het bijzonder te worden, want na jaren treedt de band Flair weer op. Het programma: dinsdag 3 september: de grootste reünie van Diemen met Flair. Woensdag 4 september: Davy Miller, Laura Fischer en DJ Smokehouse. Donderdag 5 september: Mark Fledderman, Danilo Kuiters en DJ Smokehouse. Vrijdag 6 september: DJ Smokehouse. Zaterdag 7 september: DJ Cor en Sven Versteeg. Er wordt 's avonds met munten gewerkt. Uiteraard zijn alleen personen vanaf achttien jaar welkom.

Grand Café Cheers kan het exacte programma nog niet geven, maar er is wel elke avond na afloop van het Diemer Festijn een afterparty in de zaak op het Diemerplein. Grand café Cheers werkt eveneens 's avonds met munten. Brasserie Drusius blijft van woensdag tot en met zaterdag langer open voor het diner. De zaak in winkelcentrum Diemerplein sluit dan om 21.30 uur.