Leden crew hebben plezier tijdens seniorenmiddag.
Leden crew hebben plezier tijdens seniorenmiddag. Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Diemer Festijn Crew is elk jaar goud waard

DIEMEN De Stichting Diemer Festijn organiseert elk jaar het Diemer Festijn. De stichting krijgt hulp van adviseur Wim Bohnenn. Een grote rol is weggelegd voor de vrijwilligers van de Diemer Festijn Crew.

De leden van de Diemer Festijn Crew zijn onmisbaar. Het gaat om een grote groep vrijwilligers. Een aantal van hen draait al heel lang mee, andere korter. Bijzonder is dat de ouders van een aantal leden van de crew vroeger zelf actief waren. In een enkel geval werken ouders nog steeds samen met hun kinderen. Een aantal ex-leden van de crew komt tijdens het Diemer Festijn nog steeds enkele dagen helpen.

Feesttent

De leden van de crew doen veel: zij zijn op maandag en dinsdag druk in de weer met het inrichten van de feesttent op de Ouddiemerlaan, verstrekken op dinsdagavond polsbandjes aan jongeren, verkopen munten en draaien bardiensten in de feesttent. Daarnaast zijn zij een aanspreekpunt voor de bezoekers en houden zij in de feesttent een oogje in het zeil.

Op het moment dat het Diemer Festijn voor de bezoekers voorbij is, moeten de leden van de Diemer Festijn Crew nog aan de slag. Zondag aan het begin van de middag helpen zij met het opruimen en leeghalen van de feesttent. Die kan vervolgens maandagochtend worden afgebroken door personeel van een professioneel bedrijf.

Hoewel de leden van de Diemer Festijn Crew de hele week druk in de weer zijn, hebben zij ook veel plezier. Dat is zeker belangrijk. Veel leden van de Diemer Festijn Crew nemen de hele week vrij van hun werk. Anderen weten hun werktijden zo aan te passen dat zij zo veel mogelijk kunnen helpen tijdens het Diemer Festijn.