Afbeelding
Foto:

Peter Holthuizen

Elftalleider van zondag 1 van SV Diemen, woont acht jaar in Diemen

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik heb een groentewinkel: Holthuizen Groente en Fruit op het Christiaan Huygensplein 27 in de Watergraafsmeer. Wij hebben veel vaste klanten, ook uit Diemen. Ik werk zes dagen per week in de zaak. Ik neem op woensdagmiddag altijd vrij. Dan komt mijn vader in de zaak helpen. Zaterdagmiddag ga ik ook eerder weg om te voetballen met het team van de veteranen van SV Diemen. Hoewel ik pas acht jaar in Diemen woon, speel ik al vanaf mijn negentiende bij SV Diemen. Ik heb ruim 250 wedstrijden in zondag 1 gespeeld."

Wat doe je als elftalleider?
"Ik regel de zaken voor de trainer en de spelers, bijvoorbeeld het invullen van het wedstrijdformulier. Dat gaat tegenwoordig via een app. Wij zijn op zoek naar een grensrechter voor de zondag 1."

Wat zijn jouw hobby's?
"Naast voetbal vooral muziek. Ik ga regelmatig naar concerten. Ik ben dit jaar bij Pinkpop geweest. Mijn favoriete artiesten zijn onder anderen U2 en Coldplay. Als ik aan het werk ben staan de zenders 3FM of Radio 2 aan."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Italiƫ is mijn favoriete vakantieland. Ik vind de mensen in Italiƫ relaxed."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik sta voor mensen klaar. Als iemand mijn hulp nodig heeft, probeer ik altijd te helpen."

En jouw slechtste eigenschap?
"Dat ik mij soms dingen voorneem, maar die niet zo snel uitvoer. En ik kan slecht tegen mijn verlies."

Ga je nog weleens uit?
"Ik ga regelmatig wat drinken met vrienden die ook in de veteranen spelen. Wij komen in diverse zaken: 't Pandje en Cheers in Diemen en Elsa's en de Biertuin in Amsterdam-Oost."